Er oksidasjon reversibel

Sekunder, tror du det skjer så fort
Eller er det den vanlige reglen med at hastigheten til biokjemiskeprosseser dobles for hver 10 grad?
Nå er jo også oksygen mindre oppløslig i varmt vann/vørter
Kilden min er George Fix' Principles of Brewing Science, s. 130: "Hot-side aeration is fundamentally different because of the speed of the redox reactions that occur at elevated temperatures. For example, introducing 1 ml of oxygen per liter of wort at 70C will start reactions that consume the free oxygen in seconds, ... . Doing the same for wort at 20C will have virtually no effect. The free oxygen will remain an inert gas for days and, in practical brewing situations, will either be consumed by yeasts or removed by CO2 evolution during fermentation before it can oxidize wort constituents."

Jeg vil tru at Jikkiun kjente godt til denne teksten:). Sitatet er fra andreutgaven, som kom i 1999.
 
Etter 6 dager var den ganske tydelig oksidert
Splitta glasset i 2 og tilsatte litt aktiv gjær og en halv ss sukker på den ene
Så venter vi litt til og ser hva som skjer
 

Vedlegg

  • D6F19092-E228-4897-B8DC-70069DB72E5A.jpeg
    D6F19092-E228-4897-B8DC-70069DB72E5A.jpeg
    312,9 KB · Sett: 19
  • 89770479-8235-4E05-8DC2-59C41AEC30B7.jpeg
    89770479-8235-4E05-8DC2-59C41AEC30B7.jpeg
    376,3 KB · Sett: 19
  • EBC45164-1CB4-4B36-AFBD-67A1898F4519.jpeg
    EBC45164-1CB4-4B36-AFBD-67A1898F4519.jpeg
    323,2 KB · Sett: 19
Tilbake
Topp