Usmakskurs på Hamar 11. mai 2023

Truls Gihlemoen

Norbrygg-medlem
Endelig holder vi usmakskurs i Hedmark!

Lær hvordan de mest vanlige usmakene i hjemmebrygg smaker – og hvordan du kan unngå dem.

Ta gjerne med eget hjemmebrygg vi kan smake på etter at kursdelen av arrangementet er avsluttet.

Acetaldehyd? Diacetyl? DMS? Ved å tilsette spesielle (u)smakspiller til vanlig øl, vil du klare å kjenne igjen disse og andre av de vanligste usmakene i hjemmebrygg. Usmakskurset ledes av en sertifisert øldommer, som også vil fortelle deg hvordan du kan unngå disse usmakene i ditt eget hjemmebrygg.

 
Endelig holder vi usmakskurs i Hedmark!

Lær hvordan de mest vanlige usmakene i hjemmebrygg smaker – og hvordan du kan unngå dem.

Ta gjerne med eget hjemmebrygg vi kan smake på etter at kursdelen av arrangementet er avsluttet.

Acetaldehyd? Diacetyl? DMS? Ved å tilsette spesielle (u)smakspiller til vanlig øl, vil du klare å kjenne igjen disse og andre av de vanligste usmakene i hjemmebrygg. Usmakskurset ledes av en sertifisert øldommer, som også vil fortelle deg hvordan du kan unngå disse usmakene i ditt eget hjemmebrygg.

Det holder vel egentlig med å teste for fusel over hos dere;)? Mangler fusel, er det bare å helle ut.

Spøk til side; dette er kjempebra!!
 
Tømme ut?? Er du gal mann! Fusel kan selvsagt tilsettes til slutt om det mangler
Å tømme ut øl er en av de mer avanserte teknikkene. Det er derfor det er så bra at dere arrangerer usmakkurs. Det holder nemlig ikke å helle ølet i dass bare fordi det smaker høgg; du må gjøre det fordi det er for mye diacetyl, dimetylsulfid, acetaldehyd, H2S, etylacetat osv.. Jo flere av disse du kan mumle fram mens du heller, jo bedre. Det er først når du er der, at du virkelig kan helle ut øl;).

Men OK, hvis man er hed'marking og genetisk ute av stand til å helle ut noe som inneholder alkohol, går jeg ut fra at teknikken med å tilsette tilstrekkelig fusel til å dekke over annen elendighet funker fint. Jeg regner med at dette blir tema på kurset.
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp