Finn Berger
Moderator
Nå har jeg litt øl som etter hvert skal tørrhumles, og jeg tumler med desperate tanker om hvordan en skal kunne avvæpne humlene, dvs. få denaturert enzymene som steller til uløkka. Varme er jo da nøkkelen, men kan man få tilført varmen uten at aromaen fra oljene samtidig blir borte?
Jeg har tenkt meg et par muligheter. Den ene består i å flytte humlene til en plastpose og vakumere, for så å slenge dem i mikro'n. Men da har jeg ingen kontroll på varmen. En annen løsning er å stille sous vide'n på 60 grader, som visst er det som trengs, og så la uåpna humleposer stå der ei stund.
Jeg er møkk lei denne humlekrypinga, som jeg opplever tar fra meg kontrollen over effekten av tørrhumlinga, og som jeg mener har ført til at de humlesterke ølene mine har blitt dårligere. Jeg har brygga Vestkyst etter den samme oppskrifta sida jeg begynte å brygge, og jeg synes ikke det ølet får like fin aroma som det fikk før. Noe er borte. Så jeg er altså litt desperat.
Jeg har tenkt meg et par muligheter. Den ene består i å flytte humlene til en plastpose og vakumere, for så å slenge dem i mikro'n. Men da har jeg ingen kontroll på varmen. En annen løsning er å stille sous vide'n på 60 grader, som visst er det som trengs, og så la uåpna humleposer stå der ei stund.
Jeg er møkk lei denne humlekrypinga, som jeg opplever tar fra meg kontrollen over effekten av tørrhumlinga, og som jeg mener har ført til at de humlesterke ølene mine har blitt dårligere. Jeg har brygga Vestkyst etter den samme oppskrifta sida jeg begynte å brygge, og jeg synes ikke det ølet får like fin aroma som det fikk før. Noe er borte. Så jeg er altså litt desperat.