Nylig innhold av aleksanderlawl

  1. A

    Julequad 2020 - nybegynnerspørsmål

    Den er god, takk for raske svar, begge to! :)
  2. A

    Julequad 2020 - nybegynnerspørsmål

    God dag folkens! Har et lite spørsmål til denne oppskriften. Er i gang med mesk nå, så håper på snarlig svar! :) Når skal muscovadosukkeret tilsettes? Jeg hadde i candysirup/sukker i en stout tidligere (der var det siste del av koketid). Er det samme her? Ble litt forvirret da det står sammen...
  3. A

    Karbonering med fat - ulik serverings- og karboneringstemp

    Heisann godtfolk! Har noen spørsmål i forbindelse med karbonering av fat som jeg nylig kjøpte, og som jeg aldri har benyttet før. Jeg har kikket litt på ulike poster, deriblant; Tabell for tvangskarbonering, der Jens Kristian la ved en tabell for karbonering ved forskjellige temperaturer. Jeg...
  4. A

    Oud Bruin (Nøgne)

    herlig takk!
  5. A

    Oud Bruin (Nøgne)

    Heisann! Jeg skal brygge Oud bruin (spelling?). Fant den i en av ølbøkene jeg har (Brygg mer øl) eller en av de andre, men glemte seff å se hvilken gjær jeg skulle kjøpe. Er på vei til bryggebutikken snart, og usikker om de har disse bøkene, noen som kan sjekke? :D en Brown ale fra Nøgne Ø var...
  6. A

    Til Salgs Fat/co2tank/div

    Hvor stort er kjøleskapet? Ønsker å kjøpe d om jeg får plass i bilen, og om du ikke bor altfor langt unna sentrum ;)
  7. A

    Går det an å måle fg, etter at brygget har blitt lagret på flaske i noen måneder?

    Et av bryggene mine ble det ikke målt FG på, men jeg ønsker å vite %en på ølet jeg drikker. Er det mulig å bare sprette en flaske å sjekke etter at det har stått til lagring (på flaske) i 1-2 mnd?
  8. A

    Side 195 i fra hånd til munn

    Heia, noen som har oppskriften på Vestkyst Ipa av Kinn? Tror å ha lest at den står på side 195.
  9. A

    Hjelp til utbytte og lage oppskrifter.

    Vi har unnagjort 12 brygg sålangt, men er enda litt usikre når det kommer til utbytte. Etter hva jeg har forstått finnes det fire ulike måter å regne utbytte/effektivitet på (http://www.brewersfriend.com/brewhouse-efficiency/) Det jeg har basert meg på er "Ending Kettle efficiency/Brew House...
  10. A

    Mr malty "fermation type"

    Ah det går på temperatur. Takk!
  11. A

    Mr malty "fermation type"

    Fant ingenting om dette i eldre tråder. Hva går under hybrid/Lager/Ale? F.eks. hva er en stout? Hva er en wit/weiss?
  12. A

    Standard / Alternativ ABV formel

    http://www.brewersfriend.com/2011/06/16/alcohol-by-volume-calculator-updated/ Bruker dere ABV =(76.08 * (og-fg) / (1.775-og)) * (fg / 0.794) for øl med høy OG/ABV? Eller kjører dere standard hele tiden. Denne gir visst 1% mer allerede etter 9% ved standard.
  13. A

    Når skal jeg ha i kaffetilsetningen?

    Er det en grunn til at du ikkje kjøler ned kaffen før du hiver den i karet? Trodde alt av frukter og slikt skulle kokes så avkjøles før det gikk i bøtta
Tilbake
Topp