Hei.
Visste ikke at vi hadde Tronheim gruppe før nå, ellers skulle jeg ordnet tørrgjær til deg. Kan nevne at det går helt fint å tilsette gjær neste dag, sånn til info om du skulle stå i lign. situasjon igjen. Håper det ordnet seg!
@Kjempetorsken Helt fantastisk at dere deler oppskriftene deres! Setter STOR pris på det. Oppdager stadig nye og eldre spennende brygg fra Nøgne. Ønsker gjerne å prøve meg på disse:
- Roaring forties
- Sovereign of the Seas
Hvis det er mulig å få oppskrift her? :D
God dag folkens!
Har et lite spørsmål til denne oppskriften. Er i gang med mesk nå, så håper på snarlig svar! :)
Når skal muscovadosukkeret tilsettes? Jeg hadde i candysirup/sukker i en stout tidligere (der var det siste del av koketid). Er det samme her? Ble litt forvirret da det står sammen...
Heisann godtfolk!
Har noen spørsmål i forbindelse med karbonering av fat som jeg nylig kjøpte, og som jeg aldri har benyttet før.
Jeg har kikket litt på ulike poster, deriblant; Tabell for tvangskarbonering, der Jens Kristian la ved en tabell for karbonering ved forskjellige temperaturer.
Jeg...
Heisann! Jeg skal brygge Oud bruin (spelling?). Fant den i en av ølbøkene jeg har (Brygg mer øl) eller en av de andre, men glemte seff å se hvilken gjær jeg skulle kjøpe. Er på vei til bryggebutikken snart, og usikker om de har disse bøkene, noen som kan sjekke? :D en Brown ale fra Nøgne Ø var...
Et av bryggene mine ble det ikke målt FG på, men jeg ønsker å vite %en på ølet jeg drikker. Er det mulig å bare sprette en flaske å sjekke etter at det har stått til lagring (på flaske) i 1-2 mnd?
Vi har unnagjort 12 brygg sålangt, men er enda litt usikre når det kommer til utbytte. Etter hva jeg har forstått finnes det fire ulike måter å regne utbytte/effektivitet på (http://www.brewersfriend.com/brewhouse-efficiency/)
Det jeg har basert meg på er "Ending Kettle efficiency/Brew House...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.