God dag folkens!
Har et lite spørsmål til denne oppskriften. Er i gang med mesk nå, så håper på snarlig svar! :)
Når skal muscovadosukkeret tilsettes? Jeg hadde i candysirup/sukker i en stout tidligere (der var det siste del av koketid). Er det samme her? Ble litt forvirret da det står sammen...
Heisann godtfolk!
Har noen spørsmål i forbindelse med karbonering av fat som jeg nylig kjøpte, og som jeg aldri har benyttet før.
Jeg har kikket litt på ulike poster, deriblant; Tabell for tvangskarbonering, der Jens Kristian la ved en tabell for karbonering ved forskjellige temperaturer.
Jeg...
Heisann! Jeg skal brygge Oud bruin (spelling?). Fant den i en av ølbøkene jeg har (Brygg mer øl) eller en av de andre, men glemte seff å se hvilken gjær jeg skulle kjøpe. Er på vei til bryggebutikken snart, og usikker om de har disse bøkene, noen som kan sjekke? :D en Brown ale fra Nøgne Ø var...
Et av bryggene mine ble det ikke målt FG på, men jeg ønsker å vite %en på ølet jeg drikker. Er det mulig å bare sprette en flaske å sjekke etter at det har stått til lagring (på flaske) i 1-2 mnd?
Vi har unnagjort 12 brygg sålangt, men er enda litt usikre når det kommer til utbytte. Etter hva jeg har forstått finnes det fire ulike måter å regne utbytte/effektivitet på (http://www.brewersfriend.com/brewhouse-efficiency/)
Det jeg har basert meg på er "Ending Kettle efficiency/Brew House...
http://www.brewersfriend.com/2011/06/16/alcohol-by-volume-calculator-updated/
Bruker dere ABV =(76.08 * (og-fg) / (1.775-og)) * (fg / 0.794) for øl med høy OG/ABV?
Eller kjører dere standard hele tiden. Denne gir visst 1% mer allerede etter 9% ved standard.
Er det en grunn til at du ikkje kjøler ned kaffen før du hiver den i karet? Trodde alt av frukter og slikt skulle kokes så avkjøles før det gikk i bøtta
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.