Spørsmål angående gjæring/modning/sekundærgjæring.
Her står det 21 dager hovedgjæring og 21 dager sekundærgjæring.
Leser her inne at det gjøres mye forskjellig. Men hvis jeg skal følge det jeg tror det er, så lar jeg gjæringsbøtta stå urørt i 6 uker, bare justerer gjæringstemp underveis. men det...
Er nå kommet dithen i karrieren at jeg skal benytte meg av litt pumper og kraner/herms. Ser at det benyttes en bråta forskjellige typer slanger der ute. Regner jo med at sålenge det er food grade/temperatur så spiller det kanskje ikke så stor rolle. Hva er det dere benytter?
Andreas
Har vel vasket 200 flasker den siste måneden. Stapper ovnen full av flasker. 100 grader. Ca 15 min. Prøver å rive av etiketten. Kommer den med en gang, er det jo greit. Lugger den er det bare å la den ligge i ovnen lenger. Lim rester fjernes med avfetting til bil. Men som nevnt tidligere, alt av...
Hepp!
Fant en fin fin app som er helt plain og grei til å lage etiketter med. Ikke no fancy men helt greit.
eksempler:
batch # 1 : https://project.print.avery.com/WDdpo/andyfrancke%2540hotmail.com/Projects/aff287f3-67de-4d16-b5f0-d0b2cb989641/preview.pdf
topp #1...
Takk for svar!
Har satt en Ægir variant som ble kokt med centennial og galena. Maltet med pale ale, carahell og caramunich.
Står i oppskriften at den skal tørrhumles med centennial (75gr) og citra (125 gr).
Har et julebord med mange IPA elskende deltakere. Så regner vel med å følge...
Heppers!
Sylfersk brygger trenger litt assistanse.
Driver og tester ut litt forskjellige IPA varianter. Men det er noe i slutten av smaksbildet på stort sett alle ipaer som jeg ikke klarer å sette ord på. Den virker metallisk og/eller parfymert. (ægir-nøgne osv)
Grunnen at jeg spørr er at jeg...
Noen som har funnet oppskrift på denne?
Husker jeg satt og koste meg glugg ihjel på pudderbar i Myrkdalen for noen år tilbake med denne fabelaktige drikken.
Hadde en FG på 1.010 og OG var 1.051 for et par uker siden.
Satte hopprennet på badet, så går det til helvete er det der det skjer ;)
Takk for raske svar ;)
Andreas
Mitt første brygg har nå stått de 2 ukene anbefalt.
Men det er fortsatt liv i gjæringslåsen. Det går 3:30 mellom hvert livstegn i låsen. Har vært full fest i den låsen siden den ble satt til gjæring. Brygget er en Overgjæret belgisk wit.
Risikerer jeg flaskebomber hvis jeg flasker nå eller er...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.