Hvordan tilsetter du gelatinen? Og holder det med 4-5 dager med coldcrash? Har en pils som har stått 1 uke. Tenkte å stikke om etter 8 dager, gjære den i 1 uke til. CC i 4-5 dager så tappe på fat og tvangskarbonere den og lagre kaldt. Vil den kunne drikkes etter 12-13 dager? Skal ha fest..
Brygger en Tsjekkisk pilsner fra vi brygger og traff litt høyt på pre-boil OGèn.
Målet var 1046 men den er på 1060. Dette er blitt kjølt ned til 20 grader før målingen.
Hadde 5 kg malt og mesket med 19 L. Skylte i 15 l og endte opp med et kokevolum på 30l.
Hva har jeg gjort feil og er det...
Vet ikke ennå om den er mislykket. Skulle treffe 1,059. Kom på 1,050 og det uten at 450g honning ble tilsatt. Men jeg lurer på når jeg skal ta i honningen.. Nå er det 2 dager siden jeg brygget. Det bobler ganske mye og det har dannet seg skum på toppen av gjæringskaret så tror gjæringen er god...
mesket med 20 liter, utskyll 14 liter + den siste literen som rant av malten. 29 liter til kok. Pre boil OG på 1,044. Målet er 1,059. Men det er etter honningen var tilsatt...
Vet ikke åssen dette blir.. Alkoholprosenten skal bli 6,3%..
OG etter kok kom på 1,050..
Det var det jeg hadde tenkt til å gjøre. Det gjør vel ingenting at OG er lavere enn det oppskriften sier? Lurte litt på å ta honningen oppi ved kok og tilsette honning etterpå i tillegg..
I oppskriften til brygget som jeg har kjøpt (white house honey ale fra brewolution) står det at jeg skal ta oppi honningen med 5 min igjen av bryggetiden. Men da vil honningsmaken forsvinne og det er nettopp den jeg vil ha. Så tar den heller i etter 2 dager. Men OG'en vil vel ikke bli den samme...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.