Nylig innhold av Brede

  1. Brede

    Kvalitetskriterier for øl?

    Intressant tema. Jeg er dommer, men ikke fått dømt mye. Vi dømte en konkurranse i Sykkylven en gang, der målet var å finne det beste ølet. Ingen type spesifikasjon, så ganske utfordrende. Måten vi gjorde det på var å smake, påpeke smaker + -, farge, klarhet, skum. Åpenbare feil. Brukte...
  2. Brede

    Kaldlagring av lagerøl og kølsch

    Vi Brygger mye lagerøl, lagrer på liggende 1000L tanker slik de gjør i Tsjekkia. Karbonerer dog med co2 siden vi bruker pose. Veldig intressant å følge utviklinga. Vi smaker ofte:p og det er en rivende utvikling på ølet. De lyseste pilsene er vel på topp fra ca 6 uker og til ca 4-5 mnd. De...
  3. Brede

    Saison ala Glazen Toren Saison d'Erpe-Mere

    Tappet 327 flasker i div str og 12 corneliusfat. OG 1.055 fg 0.997 så flaskekarbonert vel 8%:cool:
  4. Brede

    Limit dekstrinase og gjærbarhet

    Vi har motsatt problem, med ganske høy utgjæring, men som du poengterer tror jeg vi har vært litt for lavt med ph. justerte opp ph litt nå på de 2 siste bryggene. resulterte i bedre utbytte, men ganske heftig utgjæring. ikke mesket så lavt som 65 i det siste vi. Bruker Diomaond lager og den er...
  5. Brede

    Saison ala Glazen Toren Saison d'Erpe-Mere

    gått over til bryggerlaug. er 8 stk, noen tørstere enn andre:beercheers:
  6. Brede

    Saison ala Glazen Toren Saison d'Erpe-Mere

    Brygget 370 liter av denne på fredag. OG på 1.056 og i dag er SG på 1.000. Startet på 23 grader og nå er den rundt 25. Effektive saker. Hydrometer prøvene smaker fortreffelig.
  7. Brede

    Birger Eriksen-dagen

    dette ølet holder seg i 30 år så da har du 1 fiske i året:beercheers::beercheers:
  8. Brede

    Hvor fort tas oksygen opp?

    Jeg har/hadde en Mild som jeg lagde i 2012. lagde den som et lettøl, 2,6%. gjæret vanlig og tappet opp i nytt gjærkar med karboneringssukker og tappet og korket som vanlig. Rørte godt rundt med sleiv da jeg tilsatte sukkerlaken. Drakk opp det meste tidlig, men da jeg skulle flytte i 2017 fant...
  9. Brede

    SSR - innsiden av et 'Fotek' Solid State Relay

    Aldri hatt problemer jeg. Kjøpte 2 stk 3 fas 70A og kom på ca 2000kr. Er vel litt billigere vanlige og mindre amp
  10. Brede

    Hvilken mølle skal e velge?

    Har MM3 selv og den maler veldig bra, av å til litt klundrete å få mølla i gang, ganske tungdrevne trenger god drill. 2 rullers mølle er enklere å bruke, billigere, men muligens litt bedre knusing med 3 valser. Alle de 4 du nevner er gode nok.
  11. Brede

    Problem med Wyeast 1318, Imperial A38, Verdant og andre slektninger.

    Tror du har rett i at det kan være tempen, dett lett i bånn av gjæringsdunken om den får en liten dropp. Får bære den en trapp opp en dag eller to før:D
  12. Brede

    SSR - innsiden av et 'Fotek' Solid State Relay

    Anbefaler Elteco.no for skikkelige SSR, prøvde 4 kina SSR på nybryggeriet vårt. 1 av 4 virka. 1 tok fyr, var heldigvis til stede. Det som tok fyr såg ut som et orginalt 3 fas fotek.
  13. Brede

    Hva synes vi om tørrgjær i lagerøl? Vienna Lager

    Diamond Lager Andre som har prøvd lallemann sin diamond lager tørggjær? satte en vinterpils på den tidligere, OG 1.052 fg 1.010 80% utgjæring og ser meget lovende ut. krisp og fin, ingen svovel og rein og fin. Satte en bayer etterpå på samme gjæren , og den gjæret ut fra 1.053 til 1.013 på 4...
  14. Brede

    Drauflassen, to brygg etter hverandre på samme gjær

    Ringnes også, men ganske kort tid i mellom batchene der. Vi gjorde det nettopp på en Vinterpils. 360 L første dagen med 500G Lallemann Diamond lager tørrgjær. 360 L dag 2, og så tilsatte vi oksygen på dag 2. Ble meget vellykket.
  15. Brede

    Pils-kurs med Jørgen 18. nov. '20 - spørsmål og diskusjon

    Jeg bruker servomyses som gjærnæring, og sjelden plaget med svovel, kan kjenne litt når jeg gjærer i kjøleskap, men ikke i ferdig øl. Bruker 940 litt 34/70. Kanskje det hjelper?
Topp