Nei, denne tråden må gjenoppstå!
Jeg endte opp med å brygge denne varianten.
Gammel Yo - Joakims Bryggerhus
https://share.brewfather.app/Hj96xMiyWDVY97
Men jeg måtte pikse den litt til med Skare-kveik. Men hei, bare å erstatte med wlp-007 igjen.
Hvis du fremdeles gjærer i plastbøtter fra Europris uten særlig temperaturkontroll, er det der du har mest å hente på ølkvalitet.
Du må nødvendigvis ikke kjøpe en rustfri unitank til en formue, men f.eks. en FermZilla Allrounder 30/60l gir deg nær profesjonelle muligheter til en svært billig...
Dette fantastiske ølet som nå for lengst er forsvunnet fra Vinmonopolet, finnes oppskriften tilgjengelig noe sted? Kunne hatt lyst til å prøve fått brygget det selv.
En brukbar oppskrift som er bedre enn den som er oppgitt her da helst: Norsk hjemmebryggerforening – konkurransesystem...
Fant du ut av det? Ser det selges sleeves til både 8g- og 16g-patroner her: https://brewshop.no/butikk/fat-co2/growlerwerks
PS: Er du fornøyd med din uKeg? Vurderer kjøpe en selv.
Jeg har en slik en stående som er blitt for liten: https://www.bryggselv.no/ss-brewing-technologies/400703/chronical-fermenter-half-barrel-64-liter-konisk-gj%C3%A6ringskar-i-rustfritt-st%C3%A5l
Men dessverre har jeg behov for en gjæringstank på 100-150l nå :(
Men kan man kalle det en Kölsch hvis man ikke bruker Kölsch-gjær egentlig? For Kölsch er vel egentlig bare en pils-vørter med annen gjær? Uansett sikkert et spennende øl.
Fant over 20 oppskrifter i Beersmith på denne. Litt forskjellige alle sammen.
Men jeg har også fått denne oppskriften som jeg ikke har fått sammenlignet med dem på Beersmith. Ser den og bruker Magnum.
Klone av Heady Topper
Batcc: 21 l
Mesk: 67°C i 90min
6.8 kg Pale Ale Malt
0.5 kg Sugar...
Er det ikke kun kalsiumsulfatet (gips, gypsum) du trenger da? http://www.bryggselv.no/products/kalsiumsulfat-gips-100g
Mineraler er vel en fordel å tilsette så tidlig som mulig før både mesk og kok vil jeg tro?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.