Hei!
Er det noen der ute som dyrker humle til ølet sitt selv og kan avse noen stiklinger til meg? Evt. er det noen som vet om et sted de kan bestilles?
-Iver
Jeg har et lagerøl på lur hvor halve batchen ble lagt på corneliusat og karbonert etter alle kunstens regler, mens den andre halvparten ble tappet på flasker og karbonert m. 8g sukker/l.
Etter lang og grundig testing er konklusjonen at flaskeølet virker tykkere, smaker bedre og ble klarere enn...
Jeg fant til min store overraskelse IPA som anbefalt øl til rakafisk i et matblad for en tid tilbake og forsøkte en Nøgne Ø-IPA-klone ved første anledning. Kan ikke si annet enn at det var ualminnelig godt og det underbygger påstandene fra skribentene ovenfor. Cascade+Rakafisk= :skitbra:
Jeg brygget en relativt vellykket Weissbier bestående av bl. a. 70% hvete her for et par måneder siden (kjølebag konsept). Funket helt fint, men jeg tok da også ut en dekoksjon mot slutten og hevet temperaturen godt over 70°C før jeg begynte skyllingen. Den første Weissbier'en min var det...
Jeg vil også gjerne takke både Norbrygg og studentene for særdeles vellykket arrangement! :skitbra:
Selv var jeg debutant, men hadde en jamn strøm av ølsmakere i alle kategorier forbi mitt ringe ølfat som var lokalisert langt unna strategiske steder som inngang og toaletter. Det vanket mange...
Lut er drita skummelt å håndtere og ikke minst om man skulle komme til å få det i øyne eller i værste fall drikke det. Det er ikke uten grunn det er varseltrekanter og dødningehoder på etiketten. Til ekstreme flasker av typen "fått tak i på bakrommet i butikken med sneiper, snørr og gørr" og...
Hallo Godtfolk!
Da jeg gjenopptok hjemmebrygging som interesse og hobby for et snaut år siden var brygging av god Hefeweissbier en vesentlig motivasjonsfaktor. Etter 15-20 brygg ulike øltyper begynner jeg nå å få til skikkelig gode øl (all grain seff), både lager og ale kommer jeg fra med æren...
Hei igjen,
Nå er ikke jeg noen ekspert hverken på øl eller mjød og det du spør om er litt "off topic" for tråden men...
Forkulturen satte jeg på maltekstrakt med gjærnæring. Honning i seg selv har lite næring for gjæren utover søtt, og uten div. mineraler +++ så blir det underskudd på...
Basert på erfaringene fra mitt eget prosjekt (i den andre mjødtråden) som er veldig likt ditt vil jeg tro dette blir godt, men at den blir litt søtere enn min. Balanserer sikkert fint med det bitre appelsinskallet! Bytter gjerne en flaske med deg utpå våren! Har du tenkt å tilsette mer gjær for...
Hei!
Jeg har stukket om en gang etter at den værste gjæring ga seg altså etter 2-3 uker, deretter en gang til i forbindelse med tilsetning av urtene. Et Öchslemeter brukes til å måle tettheten i mosten, som igjen er et mål på sukkergehalten. Når sukkeret spises av gjæring avtar tettheten og...
Har i dag latt de første dråper edel gudedrikk krysse leppene og jeg må si jeg ble positivt overrasket! Smaken var diskret søt med et hint av frisk honning! Nå er batchen delt i to, den ene halvparten er tilsatt tre finmalte muskattnøtter, to nellikspiker og en kanelrull. Den andre er tilsatt...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.