Regner kanskje med at dette ikke er forumet for mjød, men hvis noen har erfaring; Hva tror dere om dette. Har satt dette nå og skal bare vente noen måneder. Er veldig spendt på resultatet, og om det blir noe i nærheten av hva som er forventet.
Martin Js Dry Mead Style: Unspecified Brewer: Martin J
Statistics
Volume: 16 liters
OG: 1119
FG:
Alcohol: 11.8 % by vol.
Colour: 11 EBC (Golden)
Bitterness: 0 IBU
BU/GU: 0
Fermentables
Honey 5000 grammes
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Fermentation
Yeast: Unspecified
Comments:
Koker opp 6 l av vannet og kjøler det ned til 90 grader før jeg tillsetter 2000 g av honningen og holder det rundt 75 grader i 5 minutter (pasteuriserer) før det hele kjøles fort ned til rundt 20 grader før jeg har det hele i gjæringskaret og tilfører oksygen (setter på lokket og rister dunken som h...), og tilslutt tilsetter jeg gjæra.
Gjær: Bruker en 1,5 l aktiv starter av 2 ts gjærnæring, 0,5 dl lys DME, 1 dl honning og 4632 Dry Mead fra Wyeast + ytligere 3-4 ts gjærnæring ved pitching. (Gjæra trenger en del hjelp med å fordøye honningen).
Etter ca en uke gjentar jeg koking av 4 l vann og pasteurisering og nedkjøling av de siste 3000 g honning. Da har det oppstått en god del ny gjær, i gjæringsdunken, som er klar for nye utfordringer. (vet ikke om dette er nøvendig, eller om alt kunne blitt satt samtidig, men det ser virkelig ut til å kose seg på dette pungtet
Etter ytligere ca 30 dager, stikkes det om i nyt gjæringskar og tilsetter 10 g bitter apelsinskall og 10 g søt apelsinskall + en halv sitron med skall, alt pasteurisert. La stå i 10-15 mnd. før det stikkes på Øl- eller Champagneflasker med sukker (6-7 g/l). Lagres noen uker til. (veldig usikker på mengde, men har lyst til att det skal bruse skikkelig
Serveres kald i Champagne glass.
Startet i november, er nok klar til våren
Martin Js Dry Mead Style: Unspecified Brewer: Martin J
Statistics
Volume: 16 liters
OG: 1119
FG:
Alcohol: 11.8 % by vol.
Colour: 11 EBC (Golden)
Bitterness: 0 IBU
BU/GU: 0
Fermentables
Honey 5000 grammes
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Fermentation
Yeast: Unspecified
Comments:
Koker opp 6 l av vannet og kjøler det ned til 90 grader før jeg tillsetter 2000 g av honningen og holder det rundt 75 grader i 5 minutter (pasteuriserer) før det hele kjøles fort ned til rundt 20 grader før jeg har det hele i gjæringskaret og tilfører oksygen (setter på lokket og rister dunken som h...), og tilslutt tilsetter jeg gjæra.
Gjær: Bruker en 1,5 l aktiv starter av 2 ts gjærnæring, 0,5 dl lys DME, 1 dl honning og 4632 Dry Mead fra Wyeast + ytligere 3-4 ts gjærnæring ved pitching. (Gjæra trenger en del hjelp med å fordøye honningen).
Etter ca en uke gjentar jeg koking av 4 l vann og pasteurisering og nedkjøling av de siste 3000 g honning. Da har det oppstått en god del ny gjær, i gjæringsdunken, som er klar for nye utfordringer. (vet ikke om dette er nøvendig, eller om alt kunne blitt satt samtidig, men det ser virkelig ut til å kose seg på dette pungtet
Etter ytligere ca 30 dager, stikkes det om i nyt gjæringskar og tilsetter 10 g bitter apelsinskall og 10 g søt apelsinskall + en halv sitron med skall, alt pasteurisert. La stå i 10-15 mnd. før det stikkes på Øl- eller Champagneflasker med sukker (6-7 g/l). Lagres noen uker til. (veldig usikker på mengde, men har lyst til att det skal bruse skikkelig
Serveres kald i Champagne glass.
Startet i november, er nok klar til våren