Nylig innhold av Jørgen E

  1. Jørgen E

    Tråden for dumme spørsmål.

    Skal titte litt på den i kveld :) Jeg er veldig enig mtp tilsetninger, selv om jeg kan sette pris på en sånn kunstig kakeøl fra tid til annen. Det er vel pecanisher(?) og omnipollo sin pecan mud cake, som er de to som har vært en slags favoritt i den klassen. Men om man kan lage noe som...
  2. Jørgen E

    Tråden for dumme spørsmål.

    Hei, Usikker på om spm er dumt eller ei, men lar det stå til. Det er blitt ønsket både et juleøl og et kakeøl fra familie slekt og dårlige venner i år. I år blir juleølet en solsnu. Så kan man diskutere seg grønn og blå om dette er et sommerøl eller juleøl. Men hva gjelder kakeøl/pastry...
  3. Jørgen E

    Hjelp til brygging av flamsk surøl

    Litt sent, men settes alikevel pris på :) Humla jeg brukte var gammel, riktignok nitrogenpakket, men sikkert 4år gammel. 2av årene har den ligget i kjellerbod på 16grader, og 2 år i fryser, etter en ryddesjau. Krysser fingre og lemmer for at det ikke er for mye alphasyre i vøeteren. Hvor lang...
  4. Jørgen E

    Hjelp til brygging av flamsk surøl

    Da er stormgjæringen over og SG har nådd 1.012. Ble 22grader med rundt 5psi på allrounderen. Var litt tight headspace med 29liter vørter, så håper at et lite trykk skulle holde det værste av krausen nede. Det gikk helt fint :) Trykket ble redusert til "såvidt" da SG var ca 1.020 (målt 1.018 med...
  5. Jørgen E

    Hjelp til brygging av flamsk surøl

    Takk for ryddehjelp med rotete tråd :) Da er vi i gang. Om så ikke heeeelt som tiltenkt, men i gang. Meldte seg plutselig noen timer med ledig tid i dag, så da var det bare å røske frem latmanns-bryggeoppsettet mitt. En gammel BB30 som vannvarmer, en kjøleboks som meskekar, og en 50liters...
  6. Jørgen E

    Hjelp til brygging av flamsk surøl

    supert! Takker :). Da var jeg på rett spor. Noe sa meg at den ikke burde bli boende i gjæringskaret mitt. Har nå også lest en annen tråd her på forumet om "biere de garde" hvor det bl.a. diskuteres gjær. https://forum.norbrygg.no/threads/biere-de-garde.46862/ Jeg ser også at kinn gjærer...
  7. Jørgen E

    Hjelp til brygging av flamsk surøl

    Wyeast 3763 - Roeselare Ale Blend Mulig jeg er upresis her. Også mulig jeg er langt ute på viddene Har aldri laget noe slikt tidligere heller, så jeg setter pris på innspill og fagtyngden her på forumet Kan denne tilsettes i sekundær? Alle innspill tas i mot med takk. Burde sikkert flyttet...
  8. Jørgen E

    Hjelp til brygging av flamsk surøl

    Sitter med planer om å brygge en belgisk brun surøl, men også å få brygget en batch med Solsnu(-lignende) øl som skal være klar i god tid før sola snur igjen. Planen var da å bruke WY3787 først i surølen, som kun skal stå 5-7dager i gjæringskaret før det overføres på glassballong med en pose...
  9. Jørgen E

    Tappelinjer som ikke er i bruk

    Hei, Jeg har omsider skaffet meg et tappetårn med 3 linjer/kraner, men kun plass til 2 fat i kjøleskapet under. (Den 3. Er tiltenkt å hentes fra en keezer i naborommet på sikt) Men nå har jeg kommet dit at alle 3 har vært i bruk, og jeg har kun ett fat med øl igjen. Har vasket 2 av tappelinjene...
  10. Jørgen E

    Tråden for dumme spørsmål.

    Tørrhumle under coldcrash? Eller tørrhumle, så coldcrash? Typisk oppskrift: 100g tørrhumle 3-4 dager. Har temperaturen stor innvirkning på tørrhumleeffekten? Hvilket alternativ og hvorfor? 1. Tørhimle 3-4 dager på 18-20 grader (der du avslutta gjæringa, så 2-dager CC 2. Tørrhumle på...
  11. Jørgen E

    Vårøl

    En nederlender jeg kjenner sverger til Lentebier (vårøl direkte oversatt) Er dette noe det samme som en maibock?
  12. Jørgen E

    From England to New England: Online IPA-kurs for medlemmer

    Har plutselig ut fra intet bryllupsdag denne dagen... Øl skal såklart inntas, men dessverre ikke i denne settingen. Har en billett tilgjengelig, om det blir fullt.
  13. Jørgen E

    Bryggertabber

    Gulvkorn på forumet [emoji6] -takk for meg
  14. Jørgen E

    Frakte fat/sende fat

    Takker for gode innspill [emoji106] Sodastream co² skal gå fint. Må ha ei eller annen tante med sodastreammaskin. Regulator må kjøpes, ikke eksklusivt for ferie, men også for tapping heime. Nå har antall fat med edle dråper oversteget kapasitet i kjøleskapet hvor co²flaska står. Noen som har...
  15. Jørgen E

    Frakte fat/sende fat

    Tenker sodastream og regulator i bagasjen [emoji106]
Tilbake
Topp