enda et spørsmål: om man vil ha øl på tap, hva er det billigste man kommer unna med nå for utstyr?
enda et spørsmål: om man vil ha øl på tap, hva er det billigste man kommer unna med nå for utstyr?
Kanskje den ene bøtta ikke er helt tett?Etter fire dager så var det ikke mer bobling i den ene låsen, den andre slipper fortsatt gjennom
ei boble hver 10 sekund.
Jeg har erfart at det skal veldig lite til når gjæringa går mot slutten. Flatbottomene mine har korker i lokket, og sjøl om jeg har skrudd ganske godt til, kan det likevel hende at litt ekstra makt lokker boblene tilbake i gjæringslåsen.Tror ikke det, men sikker kan man jo aldri være.
Har du montert gjærlås - og er sikker på at karene er tette? Det er gjerne liv, sjøl om tegnene ikke er tydelige.det er to kar, det ene med us05 og det andre med en lignende gjær av en anne produsent. Så oppi det ene i går og det var en del bobler her og der, men ikke dekt med skum eller noe sånt.
Jeg hadde en batch som jeg trodde ikke kom igang med gjæringa. Viste seg jeg hadde vært slitt slurvete da jeg satte på lokket, så når det var ordentlig på plass bobla det i vilden sky. Målte G og den hadde gjæra som den skulle.Tror ikke det, men sikker kan man jo aldri være.
Ja, hiv oppi en pose 05.jeg sjekka igjen. Det er masse skum i den ene, mens i den andre der jeg hadde en alternativ til 05 som var gått ut på dato i april var det fortsatt helt dødt. Bør jeg hive oppi en pose 05 eller vente litt? Neste gang blir det flytende gjær eller starter/slurry.
Hvilken var gått ut på datojeg sjekka igjen. Det er masse skum i den ene, mens i den andre der jeg hadde en alternativ til 05 som var gått ut på dato i april var det fortsatt helt dødt. Bør jeg hive oppi en pose 05 eller vente litt? Neste gang blir det flytende gjær eller starter/slurry.
Den kakeøllen du tenker på er vel noe som skal lagres over tid, gjerne ett år og vel det slik jeg kjenner til det. 10,5 % ABV tilsier det meine jegMen så selve spørsmålet:
Hvor lang/kort tid i forveien bør man brygge dette.
Har skjønt at øl med smaksessenser ikke er like lagringsvennlige som sine "renere" søsken.
Jeg fikk smake en porter med pecan, karamell, sjokolade og kaffe essenser. Den var ikke særlig god. Smakte kunstig, det ble udefinert smaksbilde og jeg kjente verken igjen malt eller humle.Jeg tenker å gå for et ferdig sett - https://www.litebrygg.no/products/upside-down---christmas-cake
Den la jeg til i lista mi å ska jammen vurdere sjøl
Kasta sammen en oppskrift her, som jeg godt kunne tenkt meg å teste selv.
![]()
Jeg fikk smake en porter med pecan, karamell, sjokolade og kaffe essenser. Den var ikke særlig god. Smakte kunstig, det ble udefinert smaksbilde og jeg kjente verken igjen malt eller humle.
Har du vurdert å meske høyt, kanskje kjøre en vaniljestang og kakaonibs nedi? En halvkilo mørkt muscovado sukker så skulle det være nok runde gode smaker uten å fikle med kunstige tilsetninger.
Kasta sammen en oppskrift her, som jeg godt kunne tenkt meg å teste selv.
![]()
Det enkleste er å matche søtt mot søtt. Hvis ølet skal driikes med søte kaker, såt vil noe som er litt søtligere være enklere å matche. Typisk porter, barly wine osv.Hei,
Usikker på om spm er dumt eller ei, men lar det stå til.
Det er blitt ønsket både et juleøl og et kakeøl fra familie slekt og dårlige venner i år.
I år blir juleølet en solsnu. Så kan man diskutere seg grønn og blå om dette er et sommerøl eller juleøl.
Men hva gjelder kakeøl/pastry stouts, så har jeg lite erfaring.
Jeg tenker å gå for et ferdig sett - https://www.litebrygg.no/products/upside-down---christmas-cake
Usikker på hva jeg skal med 19liter med flytende kake. Men får fylle en hag med flasker og være ekstra julenissete i år
Men så selve spørsmålet:
Hvor lang/kort tid i forveien bør man brygge dette.
Har skjønt at øl med smaksessenser ikke er like lagringsvennlige som sine "renere" søsken.
Du kan se på The Mad Fermentationist sine for litt inspirasjon.Men om man kan lage noe som faktisk er "ekte vare" i samme stil, så er det noe som appellerer mer til meg. For 2-3 bokser med pastry stouts ila jula holder lenge for egen del.