Tråden for dumme spørsmål.

Hvorfor jobber gjæren tilsynelatende så ulikt?
Lager en IPA for 11 dager siden. To bøtter a 23l fra samme vørter.
Like mye/lite grums i bøttene. OG ca 1.065 og a 2 pakker Nottingham m samme dato.
Ingen tørrhumle. 16/18 C i romtemperatur.
Etter fire dager så var det ikke mer bobling i den ene låsen, den andre slipper fortsatt gjennom
ei boble hver 10 sekund.
Har ikke målt så de har kanskje gjæret like langt ned, men hvorfor så ulikt?

-Flasker ikke før det har roet seg i begge bøttene.
 
hvor lang tid kan det ta før en cream ale med us 05 gjær begynner å boble? Er på 36 timer uten bobler nå. Står på 20 grader.
 
det er to kar, det ene med us05 og det andre med en lignende gjær av en anne produsent. Så oppi det ene i går og det var en del bobler her og der, men ikke dekt med skum eller noe sånt.
 
det er to kar, det ene med us05 og det andre med en lignende gjær av en anne produsent. Så oppi det ene i går og det var en del bobler her og der, men ikke dekt med skum eller noe sånt.
Har du montert gjærlås - og er sikker på at karene er tette? Det er gjerne liv, sjøl om tegnene ikke er tydelige.

Erfaringa mi er at tørrgjær kan være veldig treig - så jeg foretrekker å sette en liten starter for å ha den gående når jeg pitcher. Men jeg trur ikke at det egentlig er et problem; det er bare kjipt å gå og vente.
 
Tilbake
Topp