Nylig innhold av Jumbalaya

  1. Jumbalaya

    Ingefærøl og sødme

    Tja, hva skal man si. Jeg hadde med ingefærølet på jobben sin årlige "Juleøl-hjemmebrygg-konkurranse", og responsen var ikke av det positive slaget. En av blindtesterne spontanspydde når han smakte på brygget, men jeg vet ikke om han fikk flaske med eller uten sukett. Jeg syns brygget var...
  2. Jumbalaya

    JK 10 SJ1 - Wit Jul - Arne M. Aurlien og Fredrik A. Martinsen (Trondheim)

    Har fortsatt noen flasker stående, ble brygget i Oktober i fjor og smaker fortsatt utmerket. Litt mye nellik for min del, så til neste batch så skal vi nedjustere nellikmengden
  3. Jumbalaya

    Oppskrift på 1664 Blanc

    Savner en liten oppdatering på den siste varianten som ble nevnt her, noen som har fått smakt enda?
  4. Jumbalaya

    Få kullsyre i ølet

    Hei, sukkermengden avhenger litt av hvor mye kullsyre du ønsker i ølet, men som regel så bruker jeg 6g/l med mindre det er snakk om en hveteøl (8-10 g/l) eller en Stout (4-5g/l). Det enkleste (syns jeg) er å lage en sukkerlake med den totale mengden sukker du trenger for å karbonere hele...
  5. Jumbalaya

    To nye etiketter... :)

    Et lite utvalg av Munken Brews relativt enkle etiketter. Til info så er Makore Karukin japansk for Macaulay Culkin.
  6. Jumbalaya

    Glemt å tilsette sukker

    Takk for tips! Er dette for å la gjæra ta seg av de mer komplekse sukkerartene først? Vil det i det hele tatt bli mulig å estimere OG i dette?
  7. Jumbalaya

    Glemt å tilsette sukker

    Hei. En kollega brygget en Saison i går men glemte å tilsette sukker og endte på en veldig lav OG (1.040 kontra estimert 1.060). Brygget basert på denne oppskriften, men justert for Speidel 50 L: http://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/121344/bakke-brygg-saison-20-l Kan han nå...
  8. Jumbalaya

    Hjelp! : Lervig Lucky Jack

    Forsøkte oss på denne for ca 3 uker siden. Målte SG etter 14 dager på dunken til 1.020, så vi forsøkte å blåse opp gjæren som hadde bunnfelt med håndpumpa (sikker ikke det smarteste å gjøre), klemte på lokket og lot den stå ytterligere 7 dager på dunk før vi tappet med FG på 1.012. Antar at...
  9. Jumbalaya

    NM 10 MA1 - American West Coast Amber Ale - Jan Halvor Fjeld (Skien)

    Høres relativt standard ut
  10. Jumbalaya

    Samletråd for internettvarp av bryggerinteresse

    Tilbud på Matsui fryseboks (gjelder kun i dag): http://www.elkjop.no/product/hvitevarer/fryser/MCF61W14E/matsui-fryseboks-mcf61w14e-85-8-cm
  11. Jumbalaya

    JK 10 SJ1 - Wit Jul - Arne M. Aurlien og Fredrik A. Martinsen (Trondheim)

    Vi brukte nellikspiker. Prøvesmakte i går etter 2 uker på flaske og må si det virker veldig lovende! Nelliken er det krydderet det smaker mest av, liten antydning til vademecum (tror det er smaken av nellik) men regner med at det dabber litt av under modningen.
  12. Jumbalaya

    JK 10 SJ1 - Wit Jul - Arne M. Aurlien og Fredrik A. Martinsen (Trondheim)

    Smakte på ølet da vi skulle flaske og jeg syns det smakte flytende nellikspiker. Skal prøvesmake én flaske i dag etter at de har stått to uker til karbonering.
  13. Jumbalaya

    Cold crash og priming + evt. mer gjær?

    Temperaturen påvirker oksygenets volum, så ved nedkjøling så vil oksygenet komprimeres og vakuumet gjør at vannet i gjærlåsen trekker seg tilbake.
  14. Jumbalaya

    Stc1000+

    Sweet, takk skal du ha! -Ø
  15. Jumbalaya

    Stc1000+

    Da var STC'en flasha og klar til nye oppdrag, må nesten sende en takk til trådstarter samt all god input i denne tråden :) Er det mulig å overføre temperaturprofiler som strømdata direkte til STC'en eller må man programmere den via det litt knotete knapp-/menysystemet på selve STC'en? -Ø
Tilbake
Topp