Hei.
Brygget for en uke siden et ingefærøl på følgende fremgangsmåte:
Kokte 2kg kuttet ingefær sammen med skallet av 4 sitroner og 2 lime, 500 gram brunt sukker, 2 chili og 250 gram honning i ca 2 liter vann. Tilsatte 2kg Muntons SprayMalt light etter ca 5 minutter, og lot det hele koke i ca 30 minutter. Deretter helte vi blandingen på gjæringsfat, og tilsatte kokt og avkjølt vann til vi nådde 22 liter i bøtta. Pitcha med 2 pakker Lalvin champagnegjær og satte til gjæring på ca 21 grader.
Har prøvesmakt i dag etter 1 uke på dunken, og allerede så virker det å være relativt bittert og uten noe særlig sødme.
Det jeg lurer på er hvordan man kan få opp sødmen i et ingefærøl? Gjæra forsyner seg vel grovt av sukkeret, så hvordan kan man da få et ferdiggjæret produkt med mye sødme?
-Ø
Brygget for en uke siden et ingefærøl på følgende fremgangsmåte:
Kokte 2kg kuttet ingefær sammen med skallet av 4 sitroner og 2 lime, 500 gram brunt sukker, 2 chili og 250 gram honning i ca 2 liter vann. Tilsatte 2kg Muntons SprayMalt light etter ca 5 minutter, og lot det hele koke i ca 30 minutter. Deretter helte vi blandingen på gjæringsfat, og tilsatte kokt og avkjølt vann til vi nådde 22 liter i bøtta. Pitcha med 2 pakker Lalvin champagnegjær og satte til gjæring på ca 21 grader.
Har prøvesmakt i dag etter 1 uke på dunken, og allerede så virker det å være relativt bittert og uten noe særlig sødme.
Det jeg lurer på er hvordan man kan få opp sødmen i et ingefærøl? Gjæra forsyner seg vel grovt av sukkeret, så hvordan kan man da få et ferdiggjæret produkt med mye sødme?
-Ø