G´ir L´nden
Norbrygg-medlem
Har cold crashet ca 10 liter Imperial IPA ved 4 C i et par dager og har nå tenkt å flaske denne og prime med sukkerlake.
Tidligere har jeg hatt problemer med overkarbonering de gangene jeg har flasket uten å la temperatur komme opp til romtemp igjen. Har skjønt at det har med mengde CO2 i det kalde ølet, som ikke har blitt tatt hensyn til, slik at jeg har brukt for mye sukker.
Jeg bruker Beersmith sin karboneringskalkulator og får at jeg må bruke ca 34 gram sukker på 10 liter ved 6 C, for å oppnå 2,3 vol, mens jeg på Brewer's Friend får beskjed om ca 37 gram. Noen som har et innspill på dette?
Det siste spørsmålet er om jeg bør tilsette litt mer gjær før jeg flasker?
Brygget er på ca 9,5% (OG 1,085) og jeg brukte WLP001.
Tidligere har jeg hatt problemer med overkarbonering de gangene jeg har flasket uten å la temperatur komme opp til romtemp igjen. Har skjønt at det har med mengde CO2 i det kalde ølet, som ikke har blitt tatt hensyn til, slik at jeg har brukt for mye sukker.
Jeg bruker Beersmith sin karboneringskalkulator og får at jeg må bruke ca 34 gram sukker på 10 liter ved 6 C, for å oppnå 2,3 vol, mens jeg på Brewer's Friend får beskjed om ca 37 gram. Noen som har et innspill på dette?
Det siste spørsmålet er om jeg bør tilsette litt mer gjær før jeg flasker?
Brygget er på ca 9,5% (OG 1,085) og jeg brukte WLP001.