Hei, ja risskall har jeg som regel brukt i de siste åtte-ti bryggene. Syns det har vært fin effekt på det. Kunne gjerne også tenkt meg en mod av pumpefilteret på GFen. Den går veldig raskt tett. Det pleier å gå ok å bruke spaden til å gni av, men ideelt er det ikke.
Takk, det skal i alle fall...
Heisann,
Takk for svar, begge to!
Angående havregryn, så har jeg brukt "butikktypen" flere ganger før uten problemer. Denne gangen endte det derimot at jeg glemte hele greia. Det gjør derimot ingenting, det er en god del kilder til protein og haziness i hveten og det er jo et hjemmebrygg. Øl...
Hei,
Skal brygge en IPA senere i dag og jeg lurer på om noen har innspill til oppskriften. Hovedsakelig er mulighetene for korreksjon på humleprofil, da jeg har bestilt kvernet malt. Øvrig maltprofil blir som det blir! :)
Batch volume: 22l
Øltype: Hazy IPA
Bryggemetode: GF
ABV: 6%, OG: 1.061...
2,5 måned. Det er tatt til etterretning i forkant :)
Og den får nok bein i gå på her hjemme uansett! ;)
En ting til: Jeg pleier å legge de fleste fat, men denne går på flaske. Er 6g sukker pr liter ok utgangspunkt på pils? Og det er vel i tilfelle greit å la gjæren jobbe med sukkeret før...
@Holmentoppen Takk; denne skal jeg prøve meg på! Du stikker ikke om i løpet av gjæringsprosessen? Gjør aldri det selv, men jeg gjærer jo som regel ut på halve den tida med alegjær.
@Vladimir Bruker som regel alltid tørrgjær. Enkelt og greit for mitt bruk.
Takk til begge for tilbakemelding!
Hei!
Hadde jeg tenkt å brygge en overraskelse til fatters bursdag. Han er glad i pils og ikke så mye annet, men jrg har lyst å hjelpe han å utvide horisonten fra de litt "trøtte" kommersielle pilsene fra butikkhylla.
Som evig hoptimist går det som regel i humlerike ales her i huset og jeg er...
Hei!
Jeg tenkte å sette en IPA som en overraskelse til en fest med kompisane. Ønsker gjerne innspill på (foreløpig) oppskrift:
Target: 22-23 l i gjæringskar - ca 20 liter til flasking
Pale Malt - 5 kg
Marris Otter - 1kg
Caraamber - 250g
Sukker / lys DME - 250g
Humler med Amarillo og Citra...
Takk for svar, Storstad! Absolutt til hjelp!
Har et par tilleggsspørsmål:
- En grad pr minutt opp. Er det målet eller minimum? Har ei induksjonsplate med 3500w og basert på kalkulator fra bryggekalkulator.no kan det ta ned mot 5 minutter ideelt.
- Jeg skal skylle ETTER utmesk?
Hei igjen,
Jeg lurer på en ting vedrørende stegmesking. I mine (få) brygg så langt, har jeg valgt å benytte meg av ettstegs-mesking. Brygger med meskepose. Lurer derimot på en ting når jeg leser om stegmesking. Dersom det eksempelvis står at man skal meske en time på 64* og så 5 minutter...
Takker for meget raske svar!
Da stikker jeg nok bare om. Det hørtes greit ut.
Håper vi unngår det beske innslaget denne gangen! Irriterende å ikke vite hvor dette kommer fra og at det er minst en måned før jeg får svar på om denne har det!
Hei,
Satte et øl på Nøgne Øs Vic Secret-oppskrift i går og gleder meg stort til denne kan konsumeres.
Selv om det er et par uker til flasking, er jeg veldig utålmodig. Ønsker å ha alt på stell. Dette er kun vårt fjerde brygg og det har dermed blitt litt forskjellig fra gang til gang. Ift...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.