Nylig innhold av KellerMeister

  1. KellerMeister

    Min første ølbryggemaskin

    Funker den også godt ned til f.eks.10 liter?
  2. KellerMeister

    Fylde, munnfølelse

    Da er vel havregryn den enkleste måten å prøve først. 2% - 5% ?? Eller en annen størrelsesorden?
  3. KellerMeister

    Fylde, munnfølelse

    Spennende.La meg få vite resultatet. Jeg rydder og pakker ut og setter opp IKEA her, og det tar nok noen uker før jeg er på plass. Men dette høres veldig interessant ut.
  4. KellerMeister

    Min første ølbryggemaskin

    Bryggeren: Automatisk ølbrygger – 30 liter | Alt til hage og utemiljø Gjæringskaret: Konisk gjæringskar – 30 liter | Alt til hage og utemiljø Da jeg nå bor i ei 2roms leilighet på 51 m2, er det begrenset med plass. Derfor en fordel med spesialisert gjæringskar istedet for å kjøpe et lite...
  5. KellerMeister

    Min første ølbryggemaskin

    Noen som har erfaringer mednetthandelens koniske gjæreingskar på 30 liter?
  6. KellerMeister

    Min første ølbryggemaskin

    Sitat fra netthandelens webside: "Temperaturen for de ulike bryggetrinnene stilles inn før du begynner prosessen og bryggeren passer selv på å opprettholde temperaturene som er valgt." Hvordan skal jeg tolke denne? Hvordan går dette sammenmed automatikk? NB jeg har intet imot å sitte og passe...
  7. KellerMeister

    Min første ølbryggemaskin

    Er det netthandel-bryggeren som ligger ute så mange av på finn.no? For 1000-2000 kroner?
  8. KellerMeister

    Min første ølbryggemaskin

    Og alle disse nevnte kan brygge såpass små batcher som 10 liter? Grunnen til at dette er viktig, er at jeg og noen venner prøver oss med diverse urtetilsetninger (pors, ryllig, røsslyng, mjødurt) og det er for gale å tømme ut 9 liter øl.........
  9. KellerMeister

    Fylde, munnfølelse

    Jeg varmer vannet til 3-4 grader over mesketemperatur. Malten has i, jeg rører aktivt med tresleiv samtidig som jeg holder et (manuelt, vanlig) termometer ca 5 cm ned i mesken. Justerer så varmen til ønsket mesketemperatur.
  10. KellerMeister

    Min første ølbryggemaskin

    Grunnet flytting fra huset, med kjeller med fullt innrettet hjemmebryggeri, og til ei 51 m2 leilighet i en lavblokk, så blir jeg nødt til å få meg ei ølbryggemaskin. Slik at alt (unntatt gjæring) skjer i samme apparat under hele bryggingen. Og gjerne automatisert pga jeg prøver å "komponere" et...
  11. KellerMeister

    Fylde, munnfølelse

    Siden jeg (fremdeles) er newbie, drister jeg meg til å komme med??? spørsmål. Jeg har fått gode tilbakemeldinger på svært mange av mine brygg. Men det er en ting som jeg selv synes bryggene mangler. Dette har også vært påpekt av andre. Hvordan få mere fylde, mere "munnfølelse" på ølene? Jeg...
  12. KellerMeister

    Billige på finn.no

    Jeg er på jakt etter brukt "ølbryggemaskin". Og har selvfølgelig søkt på finn.no. Det er flere der som synes å være nye, på 30 liter,priser på 1000-2000 kroner. Og som synes, ut fra bildet, å være samme type bryggeapparat. Er dette dritt? Er det helmanuelt eller en viss automatikk? Kvalitet? Jeg...
  13. KellerMeister

    Nytt øl med litt "viking-stil"

    Takker. Skal prøves. Men altså ingen koking? Men jeg har problemer med einerlog. Skal dette bli et øl som brygges rimelig jevnt (det er planen, ja) så må jeg ha en god og stabil veiledning på å koke einerlog. Jeg er urban eksiltrønder, og ikke oppvokst på en gård med århundreders...
  14. KellerMeister

    Nytt øl med litt "viking-stil"

    Jeg har fått et oppdrag om å prøve å komponere et nytt øl, som gis navnet til en av våre vikinger, altså som levde for 900-1200 år siden. Og det første må være å finne poenger til stil. Samtidig må ølet være "moderne" nok til at det er godt drikkbart for nytelse, også i dag. Med unntak av...
  15. KellerMeister

    Humler

    Takker så meget. Hvis jeg da skal prøve å lage et TENTATIVT skille mellom de tre kategoriene (Overgangene er jo flytende) så kan kanskje noe som dette være et særdeles grovt utgangspunkt (forutsetter 60 minutter koketid): 60 minutter er kun bitterhumle. 30-5 er smak med sterkere innslag av aroma...
Tilbake
Topp