Nylig innhold av Morten Norås

  1. M

    Mitt første brygg under trykk.

    Dette er det som jeghar hatt oppi denne. Norsk Pale Ale 1,20 kg Munchener 2 Malt 0,50 kg Norsk Karamell Malt 0,30 kg Norsk Røykmalt 0,30 kg Norsk Røstet Bygg Malt 0,06 kg East Kent Goldings 15 gr 60 min columbus 7 gr 10 min Liberty Bell gjær. synest det har gått fort å gjære den forholdt...
  2. M

    Mitt første brygg under trykk.

    Det er mitt første brygg som jeg brygger under trykk. det skal være en American-Style Amber/Red Ale med røyksmak, men litt usikker etter å ha smak den i dag. da har den stått å gjæret fra lørdag kveld og til i dag tidlig. første måling og andre måling gjæringstank glass med smakprøve. trykket...
  3. M

    Brygget delt brew in box set. med Te

    Nå fikk jeg sparket meg til å brygge Øl med te. Det som jeg har gjort er å dele Brew in box Smashing Blonde og tatt to forkjellige te typer. de er på ca 4-5 liter vørter. det er brukt US West Coast M44 som er nestne likt delt på de to. håper det blir snart aktivitet ellers så er jeg usikker på...
  4. M

    Chaga istedenfor humle.

    Vis du orker å se igjenom dette i linken så for du svar på hva Chaga er. i korte trekk utvokst i forma sopp på bjørke tre. CHAGA / KREFTKJUKE - Inonotus obliquus
  5. M

    Spørsmål om tilsette smaker i øl

    jeg tåler litt mer en sånn. ellers så setter jeg gebisset i leggen å lart det gjærer noen timer :) når en er vokst opp og hatt en far som har funnet på mye rart og ikke skjemmes av det. Kansje en del her inne fra Stavanger har hørt om Hesten i gym salen på tastaveden ungdomskole. å knegging på...
  6. M

    Chaga istedenfor humle.

    Har selv tenkt å forsøke meg på en ølstil med chaga. men ser at dte er forkjellige måter kunne ut nytte chaga på. første er det som er nevnt tidligere i denne tråen. andre koke det som en ekstrakt og tilsette dette etter kokoingen eller under gjæringen. tredje er å koke en del til ekstrakt og en...
  7. M

    Har vudert å forsøke meg på to varianter av ØL med te

    Har lyst å høre med dere andre om tilbakemelding på å kansje lage en blond ale som grunn oppskrift og bruke te som smaks tilsetting. dette er etter en innlagge her på forumet og en youtube film. så kommer store spørsmålet med om dette vil gå bra med disse sammensetingen av smaker og ølet...
  8. M

    Spørsmål om tilsette smaker i øl

    Har litt lyst til å forsøke meg på å tilsette smaker som er litt utenom det vanlige. det jeg har sett litt på er smaker som er spesielt brukt i samisk matlaging i form av krudder og urter. det som jeg har til nå er Syregras, Kvann, Einebær, Bjørk. men det blir ikke store størrelsene på...
  9. M

    Har vudert å teste ut Norsk og Viking malt i en Irsk red ale

    Fikk litt øl på tann og har litt lyst å teste ut noen annen malt type en hva jeg har brygget 1 bach og har en til å brygge. synest aller sin malt favoritt. nå vil jeg teste ut noe annet til denne oppskriften. Opprinelige oppskriften 1,13 kg Crisp Maris Otter Ale Malt, 0,91 Best Smoked Malt...
  10. M

    måtte lage noen øl boks bomber. vet ikke hvordan

    Tror jeg har har hatt ca 1-1,5 gr sukker for mye etter dette. og at etter oppskriften manglet jeg ca 2-3 liter for å oppnå rett mengde på brygget. Dersom du velger å bruke vanlig sukker har du her en liten veiledningstabell: 1005-1010 Oechsle: 33 cl. 3 gram 50 cl. (0,5 liter) 4,5 gram...
  11. M

    måtte lage noen øl boks bomber. vet ikke hvordan

    Har innvistert i en Cannular Can Seamer - Boksmaskin. det er vel to uker siden jeg fylte et ølbrygg på første boksene. da hadde jeg brukt en del tid og bokser til å få forseglingen grei. av 13 bokser var det tre som var veldig bløte etter ca 1 uke til karboneringen. de resterene hadde grei...
  12. M

    Nøisom porter

    hei. har du forsøkt å sende en mail til nøisom å høre om det er mulighet å kunne lage denne til egen forbruk. jeg har 2 av nøisom sine øl. ene er i øl sett. mens den andre har de sanert ut av sortemange. eneste du kan få nei til svar fra nøisom
  13. M

    Går å tygger på om jeg skal satse på et Juleøl i år

    har litt lyst å se om jeg finner meg et noe lunde greit jule som første året. eneste er at det er bare 2 1/2 månde til å gjør det på. men som jeg har gjort blir det ca 10 liter brygg for å se å finne en oppskrift å bygge på :-)
  14. M

    Wildfire IPA

    Mitt neste wild fire så bil det med dette. 1.25 oz Cascade Pellet 7 Dry Hop 7 days 1.25 oz Ahtanum Pellet 6 Dry Hop 7 days
  15. M

    Wildfire IPA

    Må krype til korset det er jeg som har skrevet feil på oppskriften. sjekket oppskriften som jeg fant på nette så er det en American IPA. men jeg er usikker på oppskrifter om hvor den ligger.
Topp