Mitt første brygg under trykk.

Morten Norås

Norbrygg-medlem
Det er mitt første brygg som jeg brygger under trykk. det skal være en American-Style Amber/Red Ale med røyksmak, men litt usikker etter å ha smak den i dag. da har den stått å gjæret fra lørdag kveld og til i dag tidlig.

første måling og andre måling
gjæringstank
glass med smakprøve.

trykket ble litt for høyt første 24 timer så det ble justert ned til 8 psi og stått med det til nå. det er ingen usmak som jeg kan trekke ut. synest den smak er mer som en pils variant.

så blir det karboneringen igjen på samme fatet. som sakt har ikke gjort dette før.
 

Vedlegg

  • 20201219_200452.jpg
    20201219_200452.jpg
    19,6 KB · Sett: 10
  • 20201219_200617.jpg
    20201219_200617.jpg
    33,3 KB · Sett: 12
  • 20201221_103340.jpg
    20201221_103340.jpg
    26,2 KB · Sett: 10
  • 20201221_103440.jpg
    20201221_103440.jpg
    28,8 KB · Sett: 10
Sist redigert:
  • Like
Reaksjoner: Mc.

Morten Norås

Norbrygg-medlem
Dette er det som jeghar hatt oppi denne.

Norsk Pale Ale 1,20 kg
Munchener 2 Malt 0,50 kg
Norsk Karamell Malt 0,30 kg
Norsk Røykmalt 0,30 kg
Norsk Røstet Bygg Malt 0,06 kg

East Kent Goldings 15 gr 60 min
columbus 7 gr 10 min

Liberty Bell gjær.

synest det har gått fort å gjære den forholdt til hva jeg er vant til. bilde er fra tidliger i dag under gjæringen. den har fått seg en fin hatt op topen.
 

Vedlegg

  • 132049802_1094676777628668_7270080400444218683_n.jpg
    132049802_1094676777628668_7270080400444218683_n.jpg
    80,5 KB · Sett: 21
Topp