Gikk ned i går kveld for å.se til nedkjølingen av saisonen. Plopp.... plopp... plopp... hørte jeg utenfor bryggerommet. Skummel lyd! Det viste seg at slangen ut fra kjølespiralen hadde fått en knekk og dermed var det motstand i den og mottrykket presset ut vann i en lekkasje i en kobling som var...
Jeg fyller flaskene til ca toppen på etiketten med varmt vann og lar den stå litt. Drar av etiketten. Det er alltid igjen en del lim, da sprayer jeg på Label off fra biltema (sikkert ca samme gugga som Prickbort, bør nok brukes ute, men gjør det som regel på kjøkkenbenken). Har lite tro på...
Jeg har lurt på det samme, et datapunkt er at vi drakk siste flaske av en runde hvitvin som var satt 1 oktober rett før helgen nå. Stadig god. Den har vært lagret liggende i en kjølig kjeller. Merker at jeg føler for å skaffe noe metabisulfitt for vinter som er planlagt lengere lagring for. (Har...
En klassisk bryggertabbe er vel å ikke ha tid til å brygge... Siden nyttår har jeg brygget to runder pale ale, men sommerpilsen har jeg ennå ikke hatt tid til og det begynner å bli lite saison...En uke i Wien nå og så et par helger med nødvendig arbeid på hytta... må gjøre noe med...
Det er lenge siden, så jeg husker ikke. Poenget var at alt organisk skulle brytes ned uten at glasse begynte å bli utstabilt. 960grader høres i og for seg fornuftig og litt kjent ut.
Det er ikke så mange som har tilgang til kjeramikkovn. Jeg jobbet en gang på en lab som drev med analyse av organiske stoffer. Alt av glass som var brukt gikk i ovnen på kvelden og ble varmet opp over natten til høyest mulig temperatur hvor glasset fortsatt var stabilt og dermed var alt organisk...
Jeg mener å ha hørt at man skal få fint hår av å vaske det i øl... Jeg er fortsatt litt fersk på gjæring på apollo tank og overføring derifra med CO2-trykk... Og i og for seg burde ting ha fungert, men jeg burde jo ha tenkt på at jeg hadde litt lekkasje i øl-ut ball locken... Da jeg fikk på CO2...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.