Nylig innhold av n5k

  1. n5k

    Safale S-04 like kjapp som kveik?

    Denne batchen har stått på 20 grader hele tiden. Men jeg skal ut og kontrollmåle i dag, og se hva hydrometeret sier. Jeg merka tempoet var høyt på forrige batch og - tok vel 3 dager fra OG (55) til FG (11) med 05. Kjapt det og. Sent from my iPhone using Tapatalk
  2. n5k

    Safale S-04 like kjapp som kveik?

    Da må det ha kommet fra S-04, US05 eller 34/70 i såfall. Det er de eneste gjærtypene jeg har brukt i akkurat denne bøtta. Er forøvrig en SS BrewBucket, men det har vel ingenting å si sånn sett.
  3. n5k

    Safale S-04 like kjapp som kveik?

    Satte et brygg på onsdag. Pitcha vel gjæren rundt kl. 19, eller noe sånn. Safale s-04 - dryssa rett i karet uten rehydrering. Sjekka gjæringsgrafen på jobb i går, da var den 80% ferdig. I går kveld sier den 100%. Er dette vanlig? Å gå fra 1.071 til 1.008 på to døgn? Det er isåfall samme tempoet...
  4. n5k

    Norbrygg spørreundersøkelse

    Samme her
  5. n5k

    Digitalt hydrometer til ølbrygging

    To billetter igjen til hver workshop, så ikke vent for lenge, folkens!
  6. n5k

    Gis vekk - laugdeling

    Har endel malt (ukvernet) jeg må kvitte meg med. Tar for mye plass, og jeg får ikke tid til å bruke det opp. Følgende er tilgjengelig: Best Malz Biscuit - ca. 10 kg. Best Malz Roasted Barley - ca. 15 kg. Best Malz Rye - ca. 15 kg. Castle Cara Ruby - ca. 15 kg. Oats (ikke flaked) - ca. 15 kg...
  7. n5k

    Vannjustering: Spiller de mineralene som maltet bidrar med, noen rolle?

    Jeg bruker også Bru'n Water av samme grunn som Hallerik. Det gir lite mening å justere etter en tabell basert på øltype, hvis man ikke tar hensyn den faktiske malten man bruker i brygget, og mengden av den. Opplever også det samme ang. pH - målt pH stemmer med estimert pH fra regnearket.
  8. n5k

    Ønskes Kjøpt Blichmann HopBlocker

    Hvis det er noen som har en Hopblocker liggende som ikke er i bruk, så er jeg sugen på å overta den for en fornuftig slant. Send PM.
  9. n5k

    Imp. Stout med sjokolade og kokos

    http://lovebeerlovefood.com/the-bearded-lady-award-winning-blackberry-stout-recipe/
  10. n5k

    Ønskes Kjøpt Blichmann HopBlocker og diptube

    Ønsker å kjøpe en Blichmann HopBlocker og en diptube. Ta kontakt dersom du har dette liggende.
  11. n5k

    laktose

    Jeg laget en batch for noen år siden. Ble knusktørr, som du sier. Udrikkelig uten å vri trynet. Neste batch fikk 500g (på 23 liter) laktose sammen med sukkerlake under flasking. Den ble akkurat passe tørr, etter min smak, og veldig lettdrikkelig, så en eller annen påvirkning vil jeg påstå...
  12. n5k

    Bryggesoftware: Brewing Day

    Prøver å legge inn en ny oppskrift nå, men alt bare henger seg opp her. Får lagt inn ingredienser, men når jeg skal prøve å endre alfasyre osv. eller mesketemp, så får jeg ikke skrevet noe i input-feltene, og får heller ikke lagret og hentet opp igjen oppskriften. Prøver jeg å refreshe siden, så...
  13. n5k

    Hvordan lage alkoholfri øl (eller bare med lite alkohol)?

    Jeg mener jeg smakte en alkoholfri IPA fra Mikkeller på Melkebaren i Sandnes en gang. Dette var helt magisk, og jeg begynner å lure på om jeg fikk øl fra feil krane, for jeg har aldri funnet det igjen, og husker ikke hva det heter. Aner ikke om Mikkeller har alkoholfrie øl en gang. Ellers tror...
  14. n5k

    WLP029 - hva kan den brukes til?

    Denne funker meget bra til kettle sours også.
  15. n5k

    Til alle på Riska/Hommersåk

    Det er ikke så nøye det - en ukes tid før?
Tilbake
Topp