Min pils er nå ferdig karbonert og skal stå 4 uker på 2-4c. Jeg sek meg til en prøvesmaking i helga. Fikk en euforisk opplevelse av vellvære og på nippet til å få en ukontrolert utløsning. Dette lover bra.
Takk for alle gode råd, det fugerte bra! :)
Jeg har valgt å ha temp sonden omtrent i midten av skapet hengende i luft. Har skjønt at det er utallige meninger om hvor og hvordan den skal monteres. Men har fått det for meg at om du legger den i vann eller isolerer den til dunken vil temperatur forandringene bli tregere. Feks slår varme...
Jeg har også akkurat investert i et 2 bøtte skap. Gjærer pils i mitt første skap, så derfor er det er opptatt en stund. Er det noen som vet om det er noe problem å borr hull i siden på Wilfa kjøleskapene? Regner med at det stort sett bare er isolasjon i sideveggene.
Takk for mange gode svar. Da kjører jeg på med diacetylrast som beskrevet og tar notater underveis til naste Pils :)
Edit: bestiller også ølbryggerenes hakkespettbok av Palmer How to Brew.
Har ikke helt bestemt meg om det blir flaske eller fat. Men jeg leser i oppskriften:
"Lagringstid:
Først to uker ved romtemperatur for karbonering, deretter 2-4°C i minimum 4 uker".
Blir ikke det en slags diacetylrast når den står i romtemperatur for karbonering på flasker da? Eller må det...
Brygget en Pilsner Gahr edition fra brygg selv for et par dager siden. Finest Pilsner Allgrain ølsett, 25 liter - BryggSelv
Fant ut at jeg skulle bruke WLP800. Har laget gjærstarter som jeg tømte i karet etter 24t.
Har blitt litt i tvil på temperatur settingen da det står i oppskriften at den...
Tar en test etter 2 ukers lagring etter karbonering. Smaker over all forventning, men kanskje litt mye banan. Tror den vil avta litt etterhvert så blir nok innafor etter min standard.
Takk for tips underveis, skål !
I passasjer fly er det 3 instrumenter av hvert slag. Om det bare hadde vært 2 ville det vært umulig og vite hvilket som er feil.
Altså 3 flasker må til :)
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.