Kjøleren er knall. Et tips er å gå all-inn på Gardena koblinger. Skifte ut de som er.
Mølla testet jeg aldri. Tipper det blir en god treningsøkt. Du skal ha en del malt i den 50Leren... ;) Fikk solgt min raskt på finn.no til noen som skulle bruke den til kverning av noe annet enn malt. Monster...
Vil tro de aller fleste her inne har kjøpt den hos Petit. Frem til ganske nylig var Petit det eneste stedet man kunne kjøpe det fra i Norge. Kjenner ikke til humleogmalt.no, men Bryggselv fikk nylig (nøyaktig hvor nylig vet jeg ikke) mulighet til å selge det mer eller mindre direkte. Vet ikke...
Da er kassene levert og klare til henting. Håper som sagt folk benytter seg av henting idag 21:00 eller imorgen 21:00. Dere vil se meg når dere kommer - står i garasjen.
Kassene er testet kjapt, og jeg kan melde om perfekt resultat på test-eksemplarene av Oslo-leveransen.
--
Kristian
Ok, kassene blir altså levert her imorgen - mandag. Jeg får en oversikt over de som har bestilt, og hvor mange hver enkelt skal ha. Antar kassene kommer før 21:00 imorgen. Derfor sier vi at det er henting av kassene 21:00 imorgen (hvis ikke jeg får kontrabeskjed av sjåføren og da melder jeg fra...
Brygger ikke BIAB, så svarer helt generelt her. Det er vanskelig å si hva OG "skulle vært" etter 1 og 2 brygg. OGen din er knyttet til utbyttet ditt. Gitt at oppskriften og råvarene er likt, blir utbyttet et resultat av utstyr, fremgangsmåte og teknikk. Les deg opp på hva som påvirker utbyttet...
Vi bruker en slik:
http://www.maxbo.no/Produktkatalog/Varme-og-ventilasjon/Ventilasjonsutstyr/Luftekanaler/Ventilasjonsr%C3%B8r-aluminium-uisolert-3mX100mm/p/264731
Passer perfekt. Fester med en slange-/rørklemme som hører til.
Det ser sånn ut i drift...
500g kommer tydelig frem i vår brown. Vi har ikke vurdert å gå opp i mengden honning. Husk også at selv om dette gir deg en viss karakter, så vil det tynne ut ølet ditt (siden det er i hovedsak fermenterbart sukker). Hvis du putter oppi masse, så må du kanskje kompensere på et vis. Når det er...
Lynghonning er fenomenalt :)
Vi har skrevet litt om lynghonningbruken vår her (med linker til 4 versjoner av oppskriften):
http://katastrofebrygg.no/2014/01/03/fjerde-forsok-pa-honning-brown/
Vi har på ingen måte forsøkt å lage en typeriktig brown, og har istedenfor å justere mengden honning...
Interessant strategi å fylle på mindre og skylle med mer (ift hva jeg tradisjonelt har gjort). Jeg har som regel fyllt opp til øverste merke, for så å skylle med feks 4 liter. Skal teste dette neste gang. Kom gjerne med rasjonale bak eller henvisning til diskusjon/tråd hvis det er noe historikk...
På 50L (anntar det pga skyllemengden)? Har sjelden fått så høyt utbytte på 20Leren, men er en stund siden jeg har prøvd trikset med å ta ut halvparten under skylling.
Jeg mistenker at kanaler først egentlig er et problem når man har veldig mye (eller vanskelig) malt i røret. I det siste har vi...
Det som kan skje er at det dannes ganger/kanaler i malten. Vannet vil finne letteste veien gjennom, og da kan utbyttet gå ned hvis store deler av vannet bare fyker gjennom åpne kanaler. Dette kan du eventuelt se i toppen av maltrøret, ved at vannet pipler opp på enkelte steder (istedet for å...
Hvor aktuelt dette er kommer kanskje ann på antallet du ønsker. Blir fort litt dyrt for 8 glass til kjøkkenskapet... For en konferanse hvor vi skulle skaffe 140 ølglass med trykk, fikk jeg lasergravert inn logo/tekst hos en leverandør her i Oslo. Kjøpte "Hadeland Glassverk Augustin til den...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.