Ptrckschndr skrev:Er ikke røring unødvendig når speidelen pauser pumpa med jevne mellomrom slik at malten før synke ned? Trodde det var for å forhindre kanaldannelser. Jeg har 82% mash efficiency, rører ikke men skyller. Heller over 4 liter vann når jeg heiser opp maltrøret, tar ut halvparten av malten og heller over 4 liter til.
På 50L (anntar det pga skyllemengden)? Har sjelden fått så høyt utbytte på 20Leren, men er en stund siden jeg har prøvd trikset med å ta ut halvparten under skylling.
Jeg mistenker at kanaler først egentlig er et problem når man har veldig mye (eller vanskelig) malt i røret. I det siste har vi stort sett holdt oss opp til 5.5 kg, og da rører vi lite eller ikke i det hele tatt (i malten altså, det er som regel endel rør generelt )
En annen faktor er nok hvor godt man blander/rører inn malten mens man heller det oppi initielt.