Hei, har vært noen ganske safe brygg i det siste og tenkte jeg skulle være littegrann mere eksperimentell. Jeg har enda ikke brukt honning i et brygg så tenker det kanskje er på tide å prøve. Jeg sikter mot å brygge en fyldig og kraftig porter, gjerne med en del sødme, tenkte litt rug kunne være bra for å få ønsket fylde spesielt siden honning fermenterer helt ut. Startet med en oppskrift jeg fant på Nøgne sin porter, og har endret en del, heftiere OG, tilsatt honning, byttet noe pale malt med rug etc. Ser oppskriften ok ut? Hvor mye honning trenger jeg for å kunne tydelig kjenne honningens bidrag?
HoneyRyePorter:
Batch størrelse 23 liter
OG 1081
4 kg Maris Otter
2 kg Rye malt
0,57 kg Crystal 60
0,35 kg Munich
0,21 kg blackmalt
0,21 kg chocolate malt
0,5 kg Honey, tilsettes når stormgjæringa roer seg litt.
15 gram chinook @60 min
35 gram chinook @15 min
-Svein
HoneyRyePorter:
Batch størrelse 23 liter
OG 1081
4 kg Maris Otter
2 kg Rye malt
0,57 kg Crystal 60
0,35 kg Munich
0,21 kg blackmalt
0,21 kg chocolate malt
0,5 kg Honey, tilsettes når stormgjæringa roer seg litt.
15 gram chinook @60 min
35 gram chinook @15 min
-Svein