Har nettopp fullført min andre batch. Første var en IPA al-grain sett fra Bryggselv og den andre var en Blonde fra samme butikk.
Jeg smakte på begge vørterene, etter at de var kjølt og lurer på om disse kan fortelle meg noe om resultatet.
Begge var veldig bittre. Bittrere enn jeg vil ha det ferdige øllet. Er bitterhet noe som kan reduseres under gjæring? Ingen av de smakte vondt. Så jeg har jo trua.
Fikk forresten for lite volum i gjæringsbøtta på begge batcher.
ca 20 liter av totalt 25 på Ipa, med en OG på 1.060. (Skulle vært 1.067.)
Ca 22 liter av totalt 25 på Blond, med og på 1.040. (Skulle vært 1.047.)
For lav OG og for lite volum rimer ikke hos meg. Brygger BIAB.
Jeg smakte på begge vørterene, etter at de var kjølt og lurer på om disse kan fortelle meg noe om resultatet.
Begge var veldig bittre. Bittrere enn jeg vil ha det ferdige øllet. Er bitterhet noe som kan reduseres under gjæring? Ingen av de smakte vondt. Så jeg har jo trua.
Fikk forresten for lite volum i gjæringsbøtta på begge batcher.
ca 20 liter av totalt 25 på Ipa, med en OG på 1.060. (Skulle vært 1.067.)
Ca 22 liter av totalt 25 på Blond, med og på 1.040. (Skulle vært 1.047.)
For lav OG og for lite volum rimer ikke hos meg. Brygger BIAB.