Nylig innhold av Ole Einar

  1. Ole Einar

    Belgisk dubbel

    Jeg vil si nei. Jeg brygget en quad i mars, denne bruker ale malt. Og har en lovende smaksutvikling.. men sikkert hver sin smak
  2. Ole Einar

    NM 2025, den store diskusjonstråden

    Hvordan gikk det med resten i superfinalen?
  3. Ole Einar

    NM 2025, den store diskusjonstråden

    Gratulerer så mye!
  4. Ole Einar

    Tråden for dumme spørsmål.

    Dette var interessant. Skal prøve dette på neste batch
  5. Ole Einar

    Tråden for dumme spørsmål.

    Er kanskje ikke noe triks for å få skummet «tilbake»…? Skal uansett stå og godgjøre seg til NM 2026;) Mulig den blir trekt for skum.. smaken er hvertfall god:)
  6. Ole Einar

    Tråden for dumme spørsmål.

    Ikke mer brått enn vanlig. Har vel brukt 24-48 timer på å kjøle fra 26 til 4 grader tipper jeg..
  7. Ole Einar

    Tråden for dumme spørsmål.

    Veldig rart, har aldri vært borti lignende før. Ganske tradisjonell malt sammensetning ifht en mørk sterk belgisk øl. Og ett lass med både sirup og sukker..
  8. Ole Einar

    Tråden for dumme spørsmål.

    Nye glassflasker, vasket og desinfisert. Hadde også meskesteg i 30 min på 72 grader. Er på 10%, så absolutt høyere alkohol. Har perlende smak på tunga, så er høyt karbonert. Bare så irriterende at skummet ikke er holdbart
  9. Ole Einar

    Tråden for dumme spørsmål.

    Jeg lagde en Belgisk quad på Mars, denne ble tappet på flaske for karbonering (ca.6g/l med sukker). Etter ca.10 dager åpnet jeg en flaske. Det var nesten ikke skum:( Besluttet derfor å åpne alle flaskene, putte på et sukkerdrops, for så korke igjen. Nå har den stått i ca.3 uker. Testet derfor...
  10. Ole Einar

    Bryggekonkurranse Norbrygg Hordalands sommerfest

    Blir innsendt øl liggende lenge på posten før den blir hentet? Jeg har sendt inn og pakken ankom Straume den 16.mai.
  11. Ole Einar

    Silicone heating pad for å hjelpe HERMS coil?

    Jeg mener HLT coiler som selges er altfor store, og de er vel også beregnet for å ligge i skyllekjelen!? Her blir det stort volum av vann som skal varmes og etter min mening tar dette for lang tid. Jeg anbefaler «hjemmesnekret» løsning. Ta utgangspunkt i et lukket rør med åpning i toppen (som en...
  12. Ole Einar

    Weissbier (hefeweizen), øl for våren 2025

    Jeg vil anbefale å bruke fersk gjær (wyeast 3068 Weihenstephan Weizen). Denne er den gjæren jeg uten tvil vil anbefale ved bruk til Weiss bier. Men.. her er det viktig at den ikke er nær eller har gått ut på dato. Da skaper den usmaker i form av røykpreg. Denne gjæren flokkulerer høyt, så vil...
  13. Ole Einar

    Weissbier (hefeweizen), øl for våren 2025

    Vet at @Espen Breivik har brukt Fermentis W68 Safale German Style Wheat. Smakte på ølet hans, og det er ikke noe galt med å bruke den gjæren.
  14. Ole Einar

    Nye ølstiler i Norbryggs definisjoner?

    Jeg synes at spesielt lys lager kategorien er vrien i dag. Spesielt typene internasjonal lager VS Norsk butikkøl. Blir nesten vill tipping hvilken klasse av de to man skulle sendt inn i. Tviler på at noen har blitt diskvalifisert ved å sende inn i Norsk butikkøl, med begrunnelse av at det er en...
  15. Ole Einar

    NM 2025, den store diskusjonstråden

    Jeg synes det er viktig å ta denne diskusjonen og evt. andre aspekter rundt hva deltakerne i NM ønsker at NM skal være i fremtiden. (Kanskje på en egen tråd?) Så får det bli opp til NM-komiteen å velge og bruke det eller ikke.. Det er jo ingen tvil om at det er mange meninger om hva vi ønsker...
Tilbake
Topp