Er kanskje ikke noe triks for å få skummet «tilbake»…?
Skal uansett stå og godgjøre seg til NM 2026;)
Mulig den blir trekt for skum.. smaken er hvertfall god:)
Veldig rart, har aldri vært borti lignende før.
Ganske tradisjonell malt sammensetning ifht en mørk sterk belgisk øl. Og ett lass med både sirup og sukker..
Nye glassflasker, vasket og desinfisert.
Hadde også meskesteg i 30 min på 72 grader.
Er på 10%, så absolutt høyere alkohol.
Har perlende smak på tunga, så er høyt karbonert. Bare så irriterende at skummet ikke er holdbart
Jeg lagde en Belgisk quad på Mars, denne ble tappet på flaske for karbonering (ca.6g/l med sukker). Etter ca.10 dager åpnet jeg en flaske. Det var nesten ikke skum:(
Besluttet derfor å åpne alle flaskene, putte på et sukkerdrops, for så korke igjen.
Nå har den stått i ca.3 uker. Testet derfor...
Jeg mener HLT coiler som selges er altfor store, og de er vel også beregnet for å ligge i skyllekjelen!?
Her blir det stort volum av vann som skal varmes og etter min mening tar dette for lang tid.
Jeg anbefaler «hjemmesnekret» løsning. Ta utgangspunkt i et lukket rør med åpning i toppen (som en...
Jeg vil anbefale å bruke fersk gjær (wyeast 3068 Weihenstephan Weizen). Denne er den gjæren jeg uten tvil vil anbefale ved bruk til Weiss bier. Men.. her er det viktig at den ikke er nær eller har gått ut på dato. Da skaper den usmaker i form av røykpreg.
Denne gjæren flokkulerer høyt, så vil...
Jeg synes at spesielt lys lager kategorien er vrien i dag. Spesielt typene internasjonal lager VS Norsk butikkøl. Blir nesten vill tipping hvilken klasse av de to man skulle sendt inn i.
Tviler på at noen har blitt diskvalifisert ved å sende inn i Norsk butikkøl, med begrunnelse av at det er en...
Jeg synes det er viktig å ta denne diskusjonen og evt. andre aspekter rundt hva deltakerne i NM ønsker at NM skal være i fremtiden. (Kanskje på en egen tråd?)
Så får det bli opp til NM-komiteen å velge og bruke det eller ikke..
Det er jo ingen tvil om at det er mange meninger om hva vi ønsker...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.