Er kanskje ikke noe triks for å få skummet «tilbake»…?
Skal uansett stå og godgjøre seg til NM 2026;)
Mulig den blir trekt for skum.. smaken er hvertfall god:)
Veldig rart, har aldri vært borti lignende før.
Ganske tradisjonell malt sammensetning ifht en mørk sterk belgisk øl. Og ett lass med både sirup og sukker..
Nye glassflasker, vasket og desinfisert.
Hadde også meskesteg i 30 min på 72 grader.
Er på 10%, så absolutt høyere alkohol.
Har perlende smak på tunga, så er høyt karbonert. Bare så irriterende at skummet ikke er holdbart
Jeg lagde en Belgisk quad på Mars, denne ble tappet på flaske for karbonering (ca.6g/l med sukker). Etter ca.10 dager åpnet jeg en flaske. Det var nesten ikke skum:(
Besluttet derfor å åpne alle flaskene, putte på et sukkerdrops, for så korke igjen.
Nå har den stått i ca.3 uker. Testet derfor...
Jeg mener HLT coiler som selges er altfor store, og de er vel også beregnet for å ligge i skyllekjelen!?
Her blir det stort volum av vann som skal varmes og etter min mening tar dette for lang tid.
Jeg anbefaler «hjemmesnekret» løsning. Ta utgangspunkt i et lukket rør med åpning i toppen (som en...
Jeg vil anbefale å bruke fersk gjær (wyeast 3068 Weihenstephan Weizen). Denne er den gjæren jeg uten tvil vil anbefale ved bruk til Weiss bier. Men.. her er det viktig at den ikke er nær eller har gått ut på dato. Da skaper den usmaker i form av røykpreg.
Denne gjæren flokkulerer høyt, så vil...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.