Hei
Fint vær, og mye godt øl i butikkene har hindret meg i å flaske før nå..
Brygget (IPA på 8%) har derfor blitt stående siden 8 juni, altså 45 dager.
Jeg karbonerer på flasker, må jeg ha i mer gjær, eller er det mulig at det er noe levende gjær igjen etter så lang tid?
Hei,
Har en IPA som har gjæret siden 8 juni (16 dager) gjærkaken flyter fortsatt på toppen.
Hva gjør jeg?
Skulle hatt det bort så fort som mulig, da jeg vil tørrhumle.. Må flaske før 1 juli pga flytting, så har altfor dårlig tid allerede.
http://brygging.com/phpBB3/viewtopic.php?f=11&t=5614
Trådstarter er også her på forumet trur jeg, men tar meg friheten til å legge ut linken. :biersmile:
Dette må prøves
Etter hva jeg har lest, så har ikke hamp olje cannabis smak, da det er olje som er presset fra frø.. smak står beskrevet som nøtteaktig.
Fredrik R: Tøft, hvor fikk du kjøpt?
Det er vel alt annet enn ett godt argument..
Man har som norsk statsborger full rett/lov til å røyke cannabis, steder som f.eks. amsterdam. Så man kan ha fått seg erfaring med cannabis på helt lovlig måte.
Men uansett ble det nevnt flere ganger i tråden at det bare var snakk om smak og lukt...
Ser ingen vits i å stikke om enda, stikk om 14dag om du skal tilsette sukker for karbonering, så tapp det på flasker.. om du bruker drops ,sprøyte eller fat kan du likegodt la det stå :skitbra:
Liten oppdatering, lot det bli som det ble ;D Etter en sjekk i beersmith skal IBU være 97 (tinseth)
øsa ut ett halvtglass rett fra gjæringsbøtta(hadde da gjæret i 5 dager), og tilsatte resten med en ferdig gjæret øl (ølsett på 23 liter med 40g tørrhumle) Resultatet ble bra. smakte som en god...
Nå har ikke jeg så mye erfaring, gikk nylig fra ølsett til ekstrakbrygging (neste blir BIAB, men uansett) merka stor forskjell på smak med tørrhumle i ølsettene, bare det får stå lenge nok.
koker du mindre mengder ekstrakt/sukker, får du bedre utbytte av humlen, tilsett meste parten av ekstrakt helt i slutten av koketiden.. I Beersmith kan du regne ut dette.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.