Nylig innhold av ovestad

  1. O

    Til Salgs Komplett speidel bryggeri

    Komplett bryggeri med 20l speidel, gjæringsskap:kegator, blichmann konisk gjærtank, mølle, beergin, magnetrører, 4 fat ++++ selges fortrinnsvis komplett for 18.000,- , finn kode : 240032004
  2. O

    Samletråd for internettvarp av bryggerinteresse

    Fott rustfri benk med vask: Facebook Gruppen
  3. O

    Dårligere effekt med humlepose

    Ja, du får mye dårligere effekt av humla med bruk av pose. Tror teorien sier ca 20% lavere. Jeg har sluttet helt med bruk av pose. Mye meg humlesmak på samme oppskrift.
  4. O

    Meskeprofil med Speidel og Amerikansk Brown Ale

    Du kan gjerne legge inn et steg med 50C i 10 min, men da må du erfaringsmessig øke temperaturen på hovedsteget med en grad eller to for å få samme utgjæring. Et forslag kan være: 50 c i 10 min 66 c i 45 min (67 C om du ønsker litt mer restsødme) 78 c i 10 min. Mer at den totale mesketiden blir...
  5. O

    Problem med lavt utbytte på Speidel 50

    Et godt tips er å studere den ferdig knuste malten. Dersom det fortsatt er hele korn er kværna stilt for grovt. Merk at kornet kan være knust/ knekt selv om der tilsynelatende ser helt ut.
  6. O

    Jester Pale Ale fra Hobbybryggerren

    Meske på 67 grader i 45 min. Bitterhumle ved 60 min til ca 25-30 IBU (ca 30g), og tilsvarende mengde smakshumle ved 15 min. Resten av humla ved 0 min og eventuelt tørrhumle.
  7. O

    Lage bringebærøl - Forstår ikke helt oppskriften.

    Har laget en rips wit med godt resultat, og ville brukt samme fremgangsmåte med bruk av bringebær: 1. Full utgjæring av øl i ca 14 dager 2. Tappe det gjærede øllet over på en ny dunk med forsene bær i bunn. Videre gjæring/lagring i min 2 uker. 3. Tappe over i ny klaringsdunk, og la den stå...
  8. O

    Grapefruktskall

    Har gode erfaringer med bruk av 50/50 ferskt appelsin/grapefrukt som erstatning for skall fra bitter appelsin i wit. Bruker poterskreller. Må ikke ha med det hvite. 10 min kok. Det tørkede skallet inneholder det hvite av skallet og er visstnok ikke noe særlig ref" brewing better beer".
  9. O

    Stikkelsbær og Rips

    Da har witen stått å gjæra siden fredag kveld, og det nærmer seg tiden for å overføre til rips. Satser på å overføre hele batchen på 20l sammen med ca 2,5 kg rips. Er litt usikker på fremgangsmåten: Bør jeg tine og knuse bærene før øllet overføres til karet med bær? Bør øllet være ferdig...
  10. O

    Stikkelsbær og Rips

    Wit med rips høres spennende ut. Kan du dele oppskrift?
  11. O

    Holdbarhet

    Selv uten optimale lagringsforhold som beskrevet av Odland bør ikke øllet forandre seg fra fantastisk til udrikkelig på 2 mnd. Kan det være at øllet blir oksydert når du flasker det?
  12. O

    Belgisk hveteøl Wit

    Takker for tipset om Summit. Vil definitivt bytte ut Amarillo med Summit. Når det gjelder gjær skal det det i henhold til kildene brukes en nøytral gjær og ikke tradisjonell hveteølgjær. Mulig jeg skulle prøve å få tak i WPL320 Amerfican Hefeweizen for å ha en gjær som flokkulerer lite og gir...
  13. O

    Belgisk hveteøl Wit

    Har prøvd å brygge en klone av Blue Moon etter følgende oppskrift. 2,5 kg Pilsner Malt 1,15 kg Hvete malt 0,85 kg Flaker hvete 0,5 Kg Havregryn Mesketemp 67 grader 33g Hallertauer mittelfruh 60 min - 18,5 IBU 5 g koriander - 5min 25 g appelsinskall - 5 min 15 g sitronskall - 5 min WPL051...
  14. O

    Deilige bilder!!!

    Endelig en utenlandstur med bil. Flott fangst fra Danmark. :) :biersmile:
  15. O

    Kombinasjon av Chinook, Citra og Centennial i en IPA

    70/30 Centennial  Citra er kun personlige preferanser. Topp opp med det du liker selv. Du kan gjerne redusere bitterehumlen ytterligere, men da bør du fylle opp med betydelig større mengder sen humle.
Tilbake
Topp