Det høres ut som den beste måten å få den "originale" smaken på. Litt uvisst hvor man skal stoppe det, antakeligvis etter så mange dager det står på flaska+antall dager den skal karbonere(siden karboneringssukkeret er det samme som primærgjæringen opprinnelig), og prøvesmake underveis.
En annen fordel med å bytte gjær er at vanlig bakegjær sedimenterer dårlig, slik at man ofte får gjær i løsning og over i glasset. Jeg ville faktisk heller brukt S-04 enn US-05, utgjæringen blir nok den samme siden alt er sukrose, men S-04 sedimenterer bedre.
Om man vil beholde den klassiske smaken så er det ganske langt unna normal ølbrygging. Hele poenget med tomtebrygg er at det er restsukker igjen og at det derfor smaker ganske søtt. Altså lager man praktisk talt flaskebomber som må oppbevares kaldt for å stoppe gjæringen og at ikke hele flaska...
For ikke å snakke om prisen av å ha engangsflasker. Dette kommer nok til å gå utover oss forbrukere til slutt, siden det er vi som må betale, og det er vi som må lokalisere en glasscontainer(som er sjeldnere enn dagligvarebuttikker).
Håper miljøvernorganisasjonene får nyss i saken asap.
Om den ikke tar seg opp igjen, så kan det være verdt et forsøk å virvle opp litt gjær fra bunnen igjen. Du har jo sannsynligvis nok gjær i bøtta, den ligger bare litt for mye på bunnen.
Man finner veldig billig glycerol på ebay. Men legg forøvrig merke til hva som skjer i gjærkalkulatorene hvis man legger inn en veldig liten mengde gjær, oppformeringen blir veldig effektiv.
http://www.brewersfriend.com/yeast-pitch-rate-and-starter-calculator/...
Njæ, mrmalty baserer seg på at d bruker whitelabs-rør eller wyeast activator. Og med noen tilsetningsstoffer eller lignende så har disse ganske mye bedre holdbarhet enn en starter. Starteren din, som nå per definisjon er slurry dør altså fortere. Jeg har sett tall så høye som 50% per måned. Om...
Jeg har også lurt litt på om det kunne være mulig å lage et rør med litt større diameter for å skvise inn litt mer malt. Problemet da er jo at du må få tak i en ny silbunn også. Og det blir selvfølgelig enda mindre flow gjennom vørteren, men det burde ikke være det største problemet, de med...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.