Nylig innhold av Per Skaug

  1. Per Skaug

    Rakafisk og øl.

    Her i huset foretrekker vi noe lettere øl, for å fremheve smaken i rakfisken slik at ølet ikke overtar smaksbildet helt.  Man må samtidig ha en øl som allikevel rensker opp i ganen etter fettet i rakfisken. Dette løser man med alkohol eller kullsyre. Så en belgisk blond eller ardenne blond på...
  2. Per Skaug

    TERASSEBRYGGERI

    Jeg startet med terrassebryggeriet, men har gått over til Speidel. Grunnen til det er først og fremst at jeg synes det er vanskelig å holde de riktige temperturene med terrrassebryggeriet, og jeg synes ikke det er spesielt godt egnet til bruk på kjøkkenet. Imildertid er terrassebryggeriet mer...
  3. Per Skaug

    Kobberhatt til Speidel?

    Jeg bruker kobberhatten på Speidel. Hvis jeg brygger på kjøkkenet har jeg koplet på en liten fleksibel ventilasjonskanal som jeg binder fast under kjøkkenvifta/ ventilatoren, og kjører ventilatoren på full hastighet. Hvis jeg brygger i vaskekjelleren kobler jeg kanalen fra kopperhetta direkte...
  4. Per Skaug

    Øl og glutenallergi

    Jeg fikk spørsmål i dag om det går an å lage en god ale som kan nytes av folk med gluten allergi. Kan noe gjøres under meskeprosessen ? Havre kan kanskje aksepteres av en glutenallergiker, men kan vi brygge øl på kun havre ? Er det noen som kan noe om dette?
  5. Per Skaug

    pale ale ala røykstump

    Dette var litt pussig. Jeg brygget  for 4 uker siden en ale med 14% røkmalt (også fra Petit), og den har en meget avrundet og mild røksmak. Kanskje til og med litt mindre røksmak enn jeg hadde tenkt.
  6. Per Skaug

    Gjæring av juleøl

    Takk for gode innspill. Jeg hadde en liter starter. Vurderer å tilsette tørrgjær for å se hva som skjer.
  7. Per Skaug

    Lagring av ulike øltyper

    Takk for utførlig svar. Jeg bruker Beergun, men kun som et redskap til å tappe på flaske, for så å karbonere på flaske. Jeg tapper altå fra gjærkaret til et corneliusfat og tilsetter der sukkerlake, for så å tappe direkte videre til flaske. Skal  prøve den metode som er beskrevet her ved neste...
  8. Per Skaug

    Lagring av ulike øltyper

    Her nevnes mottrykksfylling. Hva er egentlig det, og hvorfor er det så bra ?
  9. Per Skaug

    Gjæring av juleøl

    Jeg brukte èn pakke 2042 danish lager, og laget en starter dagen i forvegen. Hele starteren ble heldt opp i gjæringskaret.
  10. Per Skaug

    Gjæring av juleøl

    Vi brukte terrassebryggeri fra Bratberg, og mesket inn på 55 grader for detter å heve til 67 grader i en time. Det krever litt omtanke for å  få rett temperatur med dette utstyret, og det kan hende vi har vært i overkant hva angår temperatur ,og at vi burde mesket på en lavere temperatur. Hvis...
  11. Per Skaug

    Gjæring av juleøl

    28. august brygget jeg en tradisjonell norsk juleøl. Brukte gjær Wyeast 2042 Danish Lager. Den hadde OG 1060, og har nå kun kommet ned i 1025. Den har altså gjæret drøyt fire uker på 10- 11 grader. Målet var å komme ned på FG 1015, men dette går fryktelig tregt. Kan jeg la den fortsatt stå til...
  12. Per Skaug

    Kullsyrefylling

    Supert. Jeg bor ikke langt unna så det passer fint. Tusen Takk!
  13. Per Skaug

    Kullsyrefylling

    Kan noen fortelle hvor det er enklest å fylle kullsyre i Oslo-området?
  14. Per Skaug

    Øl til mat

    Jeg har prøvd både rå and som jeg selv har skåret opp i litt frossen tilstand, og røkt eller tørket. Personlig fortrekker jeg vel egentlig den som er røkt, selv om den rå er også god. Jeg bruker gjerne en annen marinade med honning og apelsin, eller fersken. Gjerne noen nøtter og kanskje en krem...
Tilbake
Topp