Min erfaring med kanel fra matlaging er at når den først blir tydelig så er det for mye, så den ville jeg også brukt sparsommelig. Har ikke erfaring med kanel i øl selv.
Har fått levert Saaz humle med posten i dag. Det er første gangen jeg har kjøpt hel humle, har alltid brukt pellets. Humlekonglene er vakuumpakket.
Når jeg åpner pakken får jeg et slag i trynet av en stank som minner som sure sokker/tomme melkekartonger. Ingenting som minner om den nydelige...
Min erfaring ble at du må enten utføre det som våtrom, eller ha et bra dimensjonert mekanisk avtrekk for å få ut all dampen, hvis ikke blir det såpass vått i rommet at det blir skader av det. De første to gangene jeg brygget var i kald kjeller med en gammel ventilator som avtrekk og det tok...
Jeg har en stout som står til gjæring og har lyst til å smakssette denne med solbær fra egen hage når brygget er ferdig utgjæret. Er det noen som har erfaring med bruk av solbær?
- Er det noen spesiell infeksjonsfare ved tilsetning Solbær? Hvis det er nødvendig kan jeg knuse bærene til puré og...
Du bør desinfisere alt som kommer i kontakt med vørteren etter kok, så du trenger det på søndag. Jeg anbefaler Starsan fordi den skummer mye, da er det lett å se at du dekker alle flater. Skummet er forøvrig helt ufarlig, så det gjør ingenting om det blander seg litt i ølet ditt. Inntil du får...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.