Nylig innhold av TorIvar

  1. TorIvar

    Plass i bil, Stavanger-Bergen-Stavanger anledning Bjorleik

    Hvis noen vil sitte på fra Stavanger området til Bergen nå på fredag, med retur søndag har jeg plass til en. Evt hvis noen har plass til meg sitter jeg gjerne på.
  2. TorIvar

    Ønskes kjøpt: Tou ølkasse i tre

    En jeg kjenner trenger en gammel Tou ølkasse i tre. Er det noen som vil kvitte seg med en slik? Evt vet hvor en kan få tak i?
  3. TorIvar

    Orval klone

    Angående dette med brett-preg. Er det noen måte å kontrollere det på, bortsett fra at gjæren får jobbe seg ferdig først? Jeg ser for meg 14 dagers primergjæring før jeg tilsetter et rør med brettanomyces bruxelles. Kan det være en ide å tilsette mindre enn et rør med brett?
  4. TorIvar

    Lervig Lucky Jack

    Navnet var iallefall konge :ilike:
  5. TorIvar

    Beer Brew 30

    Aleksander: Hvis du ikke får den på lørdag kan du låne villabryggeriet mitt. Leiepris 3 halvlitere:)
  6. TorIvar

    Beer Brew 30

    Beer brew 30 e som Jesus, alle har hørt om an, alle har en meining om an, men ingen har sett an!
  7. TorIvar

    Orval klone

    sekundergjæring med brett i en måned var det tipset jeg fikk. Regner med du bør tilsette ny gjær når du flakser.
  8. TorIvar

    Orval klone

    I kommentar under Old ale artikkelen skriver Joques følgende: Brettanomyces er ikke den superattenuatoren som mange tror. Når jeg brygger min Orval-klone, så vil den gå ned 2-3 öchslepoeng etter at jeg tilsetter brettanomyces-kulturen. Dette holder i massevis til å gi brettpreg. Altså, jeg...
  9. TorIvar

    Orval klone

    Da var det på tide å prøve å klone favoritten min, Orval. Ser for meg å ta utgangspunkt i følgende oppskrift: Recipe: Orval Clone Style: Belgian Specialty Ale TYPE: All Grain Taste: (35.0) Recipe Specifications -------------------------- Batch Size: 25.00 L Boil Size: 30.00 L Estimated OG...
  10. TorIvar

    Noen som har erfaring med party-gyle brygging?

    Jeg ble inspirert av denne tråden og vil brygge Old Ale og Mild til uka. To gode artikkler i medlemsseksjonen(Cred til Gahr) har også vært til inspirasjon, så bruker oppskrifter derfra som utgangspunkt. Tar kun med grain bill her siden det er det som er interessant å diskutere for meg... mild...
  11. TorIvar

    Feil liter-merking på gjæringskar?

    Har ikke prøvd selv men kan ikke se at det skal være noe problem smaksmessig. Ang oksydering vil jo kokt vann være så å si uten oksygen, men vil ta til seg oksygen(luft) når det kjøles ned. Hvis en lar det kjøle seg ned på et fat fyllt med CO2 bør en kunne eliminere risiko for okydering.
  12. TorIvar

    Krane for å styra avtapping?

    denne? http://bryggselv.no/ds_product_info.php/products_id/390
  13. TorIvar

    Norbrygg arrangerer dommerkurs - høsten 2011

    Tusen takk til kursholdere og medhjelpere for et glimrende øldommerkurs i Trondheim! Veldig bra gjennomført!
  14. TorIvar

    hva er viktigst for brygge prossesen?

    Som Aleksander sier, det viktigste i bryggeprosessen er bryggeren:-) Det viktigste i gjæringsprosessen er gjæren, så sørg for at gjæren er i toppform når den får knaske på vørteren du har slitt for å lage.
  15. TorIvar

    Norbrygg arrangerer dommerkurs - høsten 2011

    Er det noen blivende øldommere (eller andre ølglade) som vil møtes fredags kveld i Trondheim over litt mat eller øl?
Tilbake
Topp