Er i gang med en større forkultur og bruker Wyeast Danish Lager. Skal man benytte lavere temperatur for starer som når vørten gjærer, eller rundt 20-25 °C som ved ale?
Vanlig temperatur (20C) er greit, også for lager-startere. Men det er en idé å la gjæren bunnfalle og dekantere av starter-vørteren før man pitcher gjæren.
Ser denne er litt gått ut på dato, men jeg drar den fram da jeg lurer på noe av det samme.
har nettopp satt en gjærstarter for pilsner (wlp800).
Er det slik at starteren skal gjæres på 20C eller skal man følge temperaturen som er angitt til fermenteringen?
Slik som det er nå så står starteren i gjærskapet mitt på 10C på magnetrører.
Skal du drikke starteren da? Du lar den gjæra i 24 - 36 timer, så setter du den i kjøleskapet for bunnfelling. Det oksyderte starterølet slår du vekk (dekanterer) når du skal bruke gjæren.
Jo. Det kan lukte ganske uhyggelig av lagergjærstartere, men det er normalt. Wlp 833 feks. kan lukte råttent, kloakk. Gjør som Gahr foreslår; Når starteren er ferdig settes den kaldt og en lar gjæren få bunnfelle. Deretter kan du helle av den illeluktende vørteren som ligger over gjæren (som har lagt seg kompakt i bunn). Skulle det følge med noen usmaker med gjæren tror jeg dette blir borte under gjæringsforløpet.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.