MonoBryggeriet
Norbrygg-medlem
Hei,
Er i ferd med å prøve ferskgjær for første gang (WLP002). Leser at de fleste driver å høster fra karet, vasker osv. Jeg har satt en dobbelt så stor starter som jeg trenger ifølge BS (trenger 0,5L, satte 1L), og planlegger å pitche drøyt halvparten av denne i vørteren, og ta det jeg trenger fra det resterende til lagring i kjøleskapet.
Er det noen grunn til at jeg ikke skal kunne gjøre dette? Virker mye enklere enn å høste fra gjæringskaret. Eller er det slik at dette også må vaskes før lagring siden det også har lagt i en vørter?
Er i ferd med å prøve ferskgjær for første gang (WLP002). Leser at de fleste driver å høster fra karet, vasker osv. Jeg har satt en dobbelt så stor starter som jeg trenger ifølge BS (trenger 0,5L, satte 1L), og planlegger å pitche drøyt halvparten av denne i vørteren, og ta det jeg trenger fra det resterende til lagring i kjøleskapet.
Er det noen grunn til at jeg ikke skal kunne gjøre dette? Virker mye enklere enn å høste fra gjæringskaret. Eller er det slik at dette også må vaskes før lagring siden det også har lagt i en vørter?
Sist redigert: