Ølsprøtt (attåtnæring)

Her er oppskriften jeg bruker. Pleier å steke mens vørteren koker. Jeg pleier å lage det litt på slump, men prøver å angi ca. mål.
Til ett stekebrett:
250 ml havregryn
350 ml mask
10 g salt
400 ml vann

Legger havregryn i bløt i kokende vann. Lar det stå en god stund. Når skyllingen er ferdig, tar jeg ut mask med litermål og blander med havregrynet og salt. Kjøkkenmaskin er kjekt å ha hvis man lager flere brett på en gang. Når det er blandet sprer jeg det utover brett med bakepapir med en slikkepott til et tynt lag. Steker på varmluft 160 grader i 1-2 timer. Kan eventuelt stekes på høyere temperatur hvis man følger godt med, da det fort kan bli brent. Jeg har pleid å løsne ølsprøttet fra bakepapiret og stekt dem opp-ned siste 15-30 minuttene._20210215_180319 (1).JPG
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp