Grusomme bilder !!!

En påminnelse om at man må være påpasselig med kjemikalier. Hadde en 1.5L Farris PET-flaske med utblandet Pipeline Pro stående i noen uker. Det har tydeligvis blitt en liten sprekk i bunnen av flasken og det har lekket ut. Heldigvis var det fler lag med pappesker som har absorbert lekkasjen.
Vis vedlegget 65632
Husker jeg sølte en dråpe Pipeline fra ball-lock koblinga ned i en åpnet flerpakk med P-Max, der lå den å kosa seg til en dag jeg kom ned til en brusflaske uten bunn å brus over hele gulvet pipeline spiser PET til lunsj
 
Ser ut som om hydrometeret ikke gikk med, i alle fall.

Se lyst på det: Det der så ganske romslig ut. Nå kan du skaffe deg et prøveglass som ikke stjeler så mye øl:). (Jeg bruker det de har på Europris. Trenger bare 0,7 dl. Men obs! Det tåler ikke skikkelig varm vørter. Da sprekker det.)
Ja, hydrometeret overlevde. Bildet lyver kanskje litt, det var bare på1 dl, men det var i glass - jeg er ikke så fan av de i plast. Ironien er jo selvfølgelig at jeg øyeblikket før gav seksåringen streng beskjed om at han ikke måtte fikle med det, for så å miste det i gulvet selv. :rolleyes:
 
Etter 2-3 uker på hytta var jeg kjapt ute i bryggeriet for å sjekke saker og ting og kanskje få meg noen smaksprøver. Har et kjøleskap som er innstilt på 1°C, coldcrash av en IPA på gjæringskar og et surøl på fat. Årntli coldcrash viste det seg. Forstod ikke hvorfor det var så mye is på veggene i kjøleskapet, og hvorfor det hang is på utløpet til spundingventilen på fatet... helt til jeg så at temperatursensoren hang på utsiden av kjøleskapet... Klassisk tabbe :oops:
Så her har kjøleskapet kjørt på full gass i flere uker, målte temperaturen til rundt -9° når sensoren var på plass igjen. Så smaksprøver kunne jeg bare glemme her.

Gjæringskaret viste seg å være bunnfryst, men ser ut til å ha klart seg bra, ingen lekkasjer. Overtrykksventilen har nok forhindret en katastrofe der. På fatet var det spundingventilen som ga seg først, sto vel på 1 bar, så her blir det litt rengjøring av både ventil og selve kjøleskapet.

Vel, det kunne vært verre, regner med at ølet ikke har tatt skade, det er det viktigste.

20240609_175047.jpg20240609_190719.jpg20240609_174709.jpg
 
Sist redigert:
Etter 2-3 uker på hytta var jeg kjapt ute i bryggeriet for å sjekke saker og ting og kanskje få meg noen smaksprøver. Har et kjøleskap som er innstilt på 1°C, coldcrash av en IPA på gjæringskar og et surøl på fat. Årntli coldcrash viste det seg. Forstod ikke hvorfor det var så mye is på veggene i kjøleskapet, og hvorfor det hang is på utløpet til spundingventilen på fatet... helt til jeg så at temperatursensoren hang på utsiden av kjøleskapet... Klassisk tabbe :oops:
Så her har kjøleskapet kjørt på full gass i flere uker, målte temperaturen til rundt -9° når sensoren var på plass igjen. Så smaksprøver kunne jeg bare glemme her.

Gjæringskaret viste seg å være bunnfryst, men ser ut til å ha klart seg bra, ingen lekkasjer. Overtrykksventilen har nok forhindret en katastrofe der. På fatet var det spundingventilen som ga seg først, sto vel på 1 bar, så her blir det litt rengjøring av både ventil og selve kjøleskapet.

Vel, det kunne vært verre, regner med at ølet ikke har tatt skade, det er det viktigste.

Vis vedlegget 68118Vis vedlegget 68122Vis vedlegget 68120
BTDT.
Da blir det EisIPA, da :D
Frossen keg er faktisk en farbar måte å få til en eisbier. Har (ufivillig) testa det.
 
BTDT.
Da blir det EisIPA, da :D
Frossen keg er faktisk en farbar måte å få til en eisbier. Har (ufivillig) testa det.

Eis ja, tenkte faktisk på det, det har kommet ca en halvliter ut fra spundingen, og dette er vel stort sett vann, så litt har alkoholprosenten gått opp, men litt for lite til å kalle det en eissour. :) Nå er tiningen godt i gang, så jeg lar det bare gå sin gang.
20240610_122735.jpg20240610_122822.jpg

Må bare passe på å etterfylle med co², for nå er eksplosjonsfare snudd til implosjonsfare :)
 
Tilbake
Topp