Kan dette være årsaken til at noen fat har utviklet en uønsket fenolsk smak? Og et helt fat lekket ut på garasjegulvet?
Funnet i den ene tappekranen.
Håper det.
Vis vedlegget 69489
Er ikke helt sikker, men det kan ha vært papir.Hva er det?
Så det nye er å brygge med cellulose? Er det for munnfølelsen?Er ikke helt sikker, men det kan ha vært papir.
Må jo forsøke noe nytt. Foreløpig resultat er en litt ubehaglig fenolsk smak.Så det nye er å brygge med cellulose? Er det for munnfølelsen?
Skulle gå greit, det trengs bare noen lovendringer: https://www.bioteknologiradet.no/2014/06/cellulose-pa-tanken/Så det nye er å brygge med cellulose? Er det for munnfølelsen?
Hyggelig å se sånne bekreftelser på at det ikke er så dumt å styre med å koke krana hver gang jeg skal bryggePå tide å skifte ut kranen på den gamle Bratbergeren.
Ser ut til noe av metallet har rustet.
Vis vedlegget 69664

Er det infisert så smaker du det om det allerede er synlig i bøtta. Hva var din OG? Oppskrift? Har hatt porter med tilsammen 20% røsta rug og brown som fikk lave 70% utgjæring. Gode øl ble det.Den endte med en FG på 1.018 så en infeksjon som hadde gjæret den ut ville gjort flasker direkte livsfarlige.
Ja det var ikke helt forventet. Du kan prøve med en champagne gjær så ser du fort om det er mer å hente. Den lager lite sedimenter, så er det jo en grei sak å stikke om til annet fat uansett. Om du har en spund så går det an å testeOG på 1.049 og FG på 1.018, så en alkohollett porter. Ikke noe galt i det om den ellers blir god. Synes den smakte uferdig øl, men jeg har elendig smakssans, så overlater vurderingen til andre..

Nødvendig, nei, det er det nok ikke, men den blir bra saftig, da, med 15 % saltvann.Begynte å tenke på dagens middag og tok ut en pakke røkt svinekam fra kjøleskapet. Rent kjøtt og noen grønnsaker blir bra tenkte jeg og kastet tilfeldigvis et blikk på innholdsfortegnelsen. Wtf? En pakke røkt svinekam inneholder bare 85% røkt svinekam? Hva er det de gjør med maten vår, er det virkelig nødvendig?
Vis vedlegget 70078
Og så kan de ta full kilopris for 15% vannNødvendig, nei, det er det nok ikke, men den blir bra saftig, da, med 15 % saltvann.
God butikk.Og så kan de ta full kilopris for 15% vann![]()
De sier det ikke er det som skjer: https://www.ringblad.no/advarer-om-...-extra-vi-er-utrolig-lettlurte/s/5-45-1662996Og så kan de ta full kilopris for 15% vann![]()
Da har jeg - og andre i familien med bedre smakssans - testet ølet og det smaker akkurat som det skal! Jeg er fortsatt en brygger som en gang vil få en batchinfeksjon!OG på 1.049 og FG på 1.018, så en alkohollett porter. Ikke noe galt i det om den ellers blir god. Synes den smakte uferdig øl, men jeg har elendig smakssans, så overlater vurderingen til andre..
J.... irriterende med sånne typerDa har jeg - og andre i familien med bedre smakssans - testet ølet og det smaker akkurat som det skal! Jeg er fortsatt en brygger som en gang vil få en batchinfeksjon!