Hei! Fikk omsider tak i kjøleskap, og fredagspilsen fra ølbrygging.no har stått å gjæret under trykk nå i fem dager.
Merket allerede i går at det ikke susa like godt i overtrykksventilen lenger, så den hissigste gjæringa er nok over.
Spørsmålet er, bør jeg likevel la den stå å gjære i de 14 dagene som er oppgitt i heftet, eller bør jeg skaffe hydrometer og kanskje vurdere vurdere overføring til fat ganske snart?
Til dere andre som gjærer FWK under trykk, hvordan gjør dere det, og blir det kortere modningstid også når man gjør det slik? Eller bør den få modne 4 uker på fat før man smaker?
Merket allerede i går at det ikke susa like godt i overtrykksventilen lenger, så den hissigste gjæringa er nok over.
Spørsmålet er, bør jeg likevel la den stå å gjære i de 14 dagene som er oppgitt i heftet, eller bør jeg skaffe hydrometer og kanskje vurdere vurdere overføring til fat ganske snart?
Til dere andre som gjærer FWK under trykk, hvordan gjør dere det, og blir det kortere modningstid også når man gjør det slik? Eller bør den få modne 4 uker på fat før man smaker?