Steinar Huneide
Norbrygg-medlem
Fant den på HBT. Gir den et forsøk.I følge brew like a monk er det stor forskjell, men sirupen lager du lett sjøl.
Fant den på HBT. Gir den et forsøk.I følge brew like a monk er det stor forskjell, men sirupen lager du lett sjøl.
Det er en bra oppskrift her på forumet også.Fant den på HBT. Gir den et forsøk.
Jepp lenke til tråden her.Det er en bra oppskrift her på forumet også.
Ser som om hjemmelaga er greit nok: https://brulosophy.com/2016/03/14/belgian-candi-syrup-homemade-vs-commercial-exbeeriment-results/Jeg har aldri brukt sirup i øl før, og har nå tenkt å brygge et belgisk øl som det sies man bør bruke type D180 sirup. Tar inspirasjon fra Westvleteren 12 og litt oppskrifter jeg fant via Google og i Brewfather.
D180 koster 150 kroner for 1,1 kilo, og jeg trenger to. Det at det ser ut som at alle butikker i Norge er utsolgt leder meg til å tenke "kan nå det være så innmari viktig da"? Asia-butikken i nabobygda har Dansukker mørk kandis til 32 kroner halvkiloen. Dere som har brukt begge deler; er det faktisk en merkbar forskjell slik at jeg bør holde igjen dette brygget til D180 er tilgjengelig igjen hos Brewshop?
Ellers tenker jeg noenlunde som dette.
OG 1.090, FG 1.015, IBU 40, EBC 60 (kommer an på sukkertypen). 46 liter til gjæring.
Tenkte å meske på 68C for å unngå den høyeste utgjæringa.
7.5 kg Maris otter
7 kg pils malt
2.2 kg kandis / D180
300 gram chocolate rye
200 gram special b
Target til 40 IBU
46 gram EKG ved 30 min og 54 gram EKG ved 15 min.
Lallemand Abbaye, brygger vel et lett lyst øl først som jeg gjenbruker gjæra fra.
Akkurat ja. Var det jeg tenkte meg at placebo effekten nok er stor, siden man veit at man har sukker for tre hundre kroner i ølet sitt så vil det oppfattes som bedre når man veit om det. Eller at hjemmelaga sirup gir mer siden man forventer at det skal gjøre det. Jeg spør fordi jeg har ikke brukt sirup før. Litt moro at det skapte engasjement i tråden også.Ser ut som om det finnes billigere og veldig enkle alternativ til dyr sirup:https://brulosophy.com/2023/12/25/e...ugar-vs-d-45-candi-syrup-in-a-belgian-dubbel/
Fant ikke helt ut i den tråden jeg søkte opp, som var elleve sider lang, hvilken oppskrift som var lett.I følge brew like a monk er det stor forskjell, men sirupen lager du lett sjøl.
Ja, noe sånt kunne ha fungert. Men likavel, tar fort fire timer å lage den sirupen da. Bør virkelig gjøre en forskjell over mørk kandis.Forøvrig hadde @SindreW en alternativ måte å lage sirup på i sin mørke belgier som fikk 3. plass i NM. Det ser litt enklere ut enn den prosessen du har funnet fram til.
Kan man rett og slett bruke muscovado sukker?Ser ut som om det finnes billigere og veldig enkle alternativ til dyr sirup:https://brulosophy.com/2023/12/25/e...ugar-vs-d-45-candi-syrup-in-a-belgian-dubbel/
Kan man rett og slett bruke muscovado sukker?
Min post for Kandisirup finner du som #120Akkurat ja. Var det jeg tenkte meg at placebo effekten nok er stor, siden man veit at man har sukker for tre hundre kroner i ølet sitt så vil det oppfattes som bedre når man veit om det. Eller at hjemmelaga sirup gir mer siden man forventer at det skal gjøre det. Jeg spør fordi jeg har ikke brukt sirup før. Litt moro at det skapte engasjement i tråden også.
Fant ikke helt ut i den tråden jeg søkte opp, som var elleve sider lang, hvilken oppskrift som var lett.
Ja, noe sånt kunne ha fungert. Men likavel, tar fort fire timer å lage den sirupen da. Bør virkelig gjøre en forskjell over mørk kandis.