Jeg har aldri brukt sirup i øl før, og har nå tenkt å brygge et belgisk øl som det sies man bør bruke type D180 sirup. Tar inspirasjon fra Westvleteren 12 og litt oppskrifter jeg fant via Google og i Brewfather.
D180 koster 150 kroner for 1,1 kilo, og jeg trenger to. Det at det ser ut som at alle butikker i Norge er utsolgt leder meg til å tenke "kan nå det være så innmari viktig da"? Asia-butikken i nabobygda har Dansukker mørk kandis til 32 kroner halvkiloen. Dere som har brukt begge deler; er det faktisk en merkbar forskjell slik at jeg bør holde igjen dette brygget til D180 er tilgjengelig igjen hos Brewshop?
Ellers tenker jeg noenlunde som dette.
OG 1.090, FG 1.015, IBU 40, EBC 60 (kommer an på sukkertypen). 46 liter til gjæring.
Tenkte å meske på 68C for å unngå den høyeste utgjæringa.
7.5 kg Maris otter
7 kg pils malt
2.2 kg kandis / D180
300 gram chocolate rye
200 gram special b
Target til 40 IBU
46 gram EKG ved 30 min og 54 gram EKG ved 15 min.
Lallemand Abbaye, brygger vel et lett lyst øl først som jeg gjenbruker gjæra fra.