Hei,
Har hørt snakk om at noen av dere bruker et filter på fatølanlegget/reduksjonsventilen for å unngå forurensing fra Co2 gassen. Mener det heter 0,2 My filter..
Er ikke sikker på hvordan dette fungerer eller hvor man får kjøpt dette. Har noen et tips å komme med?
Jeg opplever en uønsket lukt og ettersmak på de siste bryggene mine etter at de har fått tilsatt kullsyre kunstig. (Lukten kan minne litt om en slags sur eksos (av typen som man kjenner i Oslo en tidlig morgen av og til...)
Jeg har prøvd 2 forskjellige corneliusfat, det ene fabrikknytt, og det får samme bismak/lukt.
Det rare er at ølet smaker godt ellers, så jeg mistenker ikke infeksjon, men tenkte først på DMS.
Men ølet som jeg har tappet direkte på flasker og naturlig karbonerer har ikke uønskede bi smaker. Så jeg antar at problemet oppstår i sammenheng med tilførsel av Co2.
Noen gode råd ønskes desperat!
Har hørt snakk om at noen av dere bruker et filter på fatølanlegget/reduksjonsventilen for å unngå forurensing fra Co2 gassen. Mener det heter 0,2 My filter..
Er ikke sikker på hvordan dette fungerer eller hvor man får kjøpt dette. Har noen et tips å komme med?
Jeg opplever en uønsket lukt og ettersmak på de siste bryggene mine etter at de har fått tilsatt kullsyre kunstig. (Lukten kan minne litt om en slags sur eksos (av typen som man kjenner i Oslo en tidlig morgen av og til...)
Jeg har prøvd 2 forskjellige corneliusfat, det ene fabrikknytt, og det får samme bismak/lukt.
Det rare er at ølet smaker godt ellers, så jeg mistenker ikke infeksjon, men tenkte først på DMS.
Men ølet som jeg har tappet direkte på flasker og naturlig karbonerer har ikke uønskede bi smaker. Så jeg antar at problemet oppstår i sammenheng med tilførsel av Co2.
Noen gode råd ønskes desperat!