American Pale Ale med Cascade.
Dette var min første oppskrift på full mesk øl, og den gjorde stor suksess på fredagene i en vinkjeller i Adelaide Hills. Ligner på Little Creatures Pale Ale. Litt høyere bitterhet.
til ca 23 liter øl
5,5 kg pale malt
0,3 kg hvetemalt
0,2 kg krystall
OG ca 1060
FG ca 1015
Bittering
Cascade til 35 IBU i 60 min
40 gram Cascade 5 min
40 gram Cascade 0 min
Kjøp en flaske flaskemodnet Pale ale, tøm forsiktig av ølet og restart ølet i bunnen av flasken med 2-3 dl vørter. La den gjære med en gjærlås i to dager, eller til den begynner å gjære ut. Bland inn i den kjølte vørteren. Dette var slik jeg begynte å leke med forskjellige gjærstammer. Eller bruk APA Wyeast
Gjæring på 24 grader
Stikk om etter 4-5 dager, 30 gram Cascade blomst tilsettet og ølet kjøles til 15 grader, og gjæres tørt. Kan da eventuelt kjøles ned til 10 grader for å få et klarere øl.
Karbonering, 5 gram per liter
Dette var min første oppskrift på full mesk øl, og den gjorde stor suksess på fredagene i en vinkjeller i Adelaide Hills. Ligner på Little Creatures Pale Ale. Litt høyere bitterhet.
til ca 23 liter øl
5,5 kg pale malt
0,3 kg hvetemalt
0,2 kg krystall
OG ca 1060
FG ca 1015
Bittering
Cascade til 35 IBU i 60 min
40 gram Cascade 5 min
40 gram Cascade 0 min
Kjøp en flaske flaskemodnet Pale ale, tøm forsiktig av ølet og restart ølet i bunnen av flasken med 2-3 dl vørter. La den gjære med en gjærlås i to dager, eller til den begynner å gjære ut. Bland inn i den kjølte vørteren. Dette var slik jeg begynte å leke med forskjellige gjærstammer. Eller bruk APA Wyeast
Gjæring på 24 grader
Stikk om etter 4-5 dager, 30 gram Cascade blomst tilsettet og ølet kjøles til 15 grader, og gjæres tørt. Kan da eventuelt kjøles ned til 10 grader for å få et klarere øl.
Karbonering, 5 gram per liter