Hallstein
Norbrygg-medlem
Hei !
Jeg har satt mitt andre all-grain brygg i dag. Satser på at det skal bli en relativt grei Wit etter hvert nå
Det besto i en litt fri tolkning av Myra Wit, som er en prisbelønt oppskrift her på forumet.
Total mengde vann : 16,3 Liter.
Vørtermengde etter kok : 10,3 Liter
OG : 1.043
Mesket ved 65 grader i 75 minutter, skyllet med kokende vann (Første feil at jeg skyllet med kokende vann, faen )
Malt :
1,16kg Maris Otter.
1,28kg Castle Maltings Wheat Malt.
Humle og Annet:
60 Min - 12,1g Hallertauer Mittelfruh
15 Min - 0,5 Tablett protafloc.
10 Min - 8,5g Hallertauer Mittelfruh
10 Min - 15g Klementinskall (ønsket litt mer sitrussmak enn normalt)
10 Min - 6g knust koriander
10 Min - 3g kardemomme
Det andre som var litt rart, var at jeg fikk samme måling før og etter kok (jeg tilsatte 1 liter vann 40min ut i koken, da jeg ville holde volumet oppe. Men volumet ble betydelig lavere til slutt (Ja, jeg målte ved 20 grader både før kok og etter kok... ) Det var derimot litt mye grums i, før kok. Det kunne vel ha noe med det å gjøre.
Den andre feilen var at produksjonsdato på gjæren min (Wyeast 1214 Belgian Ale ACTIVATOR xl 125 ml) var 13. September 2011, noe jeg TROR kan bli ett problem, selv om pakken økte en del i volum når jeg aktiverte den, og den fikk stå en 4-5 timer.
Menmen, jeg håper på at det blir øl av det etter to uker uansett! Man lærer så lenge man lever. Sist fikk jeg ikke kok pga. bulkete bunn på kjele, så det ble ett helvetes styr med 3 mindre kjeler og greier. Satser på å sette ny all-grain batch om 2 uker igjen, da en tysk hveteøl, med mye ferskere gjær! (28. Jan 2012)
Jeg har satt mitt andre all-grain brygg i dag. Satser på at det skal bli en relativt grei Wit etter hvert nå
Det besto i en litt fri tolkning av Myra Wit, som er en prisbelønt oppskrift her på forumet.
Total mengde vann : 16,3 Liter.
Vørtermengde etter kok : 10,3 Liter
OG : 1.043
Mesket ved 65 grader i 75 minutter, skyllet med kokende vann (Første feil at jeg skyllet med kokende vann, faen )
Malt :
1,16kg Maris Otter.
1,28kg Castle Maltings Wheat Malt.
Humle og Annet:
60 Min - 12,1g Hallertauer Mittelfruh
15 Min - 0,5 Tablett protafloc.
10 Min - 8,5g Hallertauer Mittelfruh
10 Min - 15g Klementinskall (ønsket litt mer sitrussmak enn normalt)
10 Min - 6g knust koriander
10 Min - 3g kardemomme
Det andre som var litt rart, var at jeg fikk samme måling før og etter kok (jeg tilsatte 1 liter vann 40min ut i koken, da jeg ville holde volumet oppe. Men volumet ble betydelig lavere til slutt (Ja, jeg målte ved 20 grader både før kok og etter kok... ) Det var derimot litt mye grums i, før kok. Det kunne vel ha noe med det å gjøre.
Den andre feilen var at produksjonsdato på gjæren min (Wyeast 1214 Belgian Ale ACTIVATOR xl 125 ml) var 13. September 2011, noe jeg TROR kan bli ett problem, selv om pakken økte en del i volum når jeg aktiverte den, og den fikk stå en 4-5 timer.
Menmen, jeg håper på at det blir øl av det etter to uker uansett! Man lærer så lenge man lever. Sist fikk jeg ikke kok pga. bulkete bunn på kjele, så det ble ett helvetes styr med 3 mindre kjeler og greier. Satser på å sette ny all-grain batch om 2 uker igjen, da en tysk hveteøl, med mye ferskere gjær! (28. Jan 2012)