Det virker som en vedtatt sannhet at det er smart å la en ale ligge på gjæringskaret minst 2 uker selv om FG er nådd etter noen få dager.
Det hevdes at gjæren skal få tid til å "rydde opp" etter seg.
Det er sikkert riktig at gjæren rydder opp men hvis man f.eks. karbonerer på flaske eller fat så er det jo gjæren i høyeste grad i aktivitet også på fat/flaske.
Jeg ser derfor ikke at det skal være nødvendig å vente to uker med å tappe på fat/flaske når man har nådd FG. Gjæren fortsetter jo å jobbe på fat/flaske, spesielt hvis man karbonerer naturlig.
Noen med erfaring som kan kaste lys over temaet?
Det hevdes at gjæren skal få tid til å "rydde opp" etter seg.
Det er sikkert riktig at gjæren rydder opp men hvis man f.eks. karbonerer på flaske eller fat så er det jo gjæren i høyeste grad i aktivitet også på fat/flaske.
Jeg ser derfor ikke at det skal være nødvendig å vente to uker med å tappe på fat/flaske når man har nådd FG. Gjæren fortsetter jo å jobbe på fat/flaske, spesielt hvis man karbonerer naturlig.
Noen med erfaring som kan kaste lys over temaet?