Er ikke sikkert det er nødvendig å desinfisere posene. Nye uåpnede poser inneholder neppe mye ulumskheter, de er vel utsatt for høy varme i produksjonsprosessen. Legges de i fryseren får du ikke noe bakterievekst under lagringen heller.
I forhold til kilopris så lønner 500g pakker seg. Men, hvis batchstørrelsen tilsier at du kunne brukt 1-2 11,5g pakker så spørs det om du rekker å bruke halvparten før den er utgått på dato. Da er det bedre å høste og gjenbruke for å spare penger.
Danstar skriver at fryst er bedre enn romtemperatur, men det står ingen steder hva som er best av fryser og kjøleskap. Best før datoen forutsetter lagring i kjøleskap (står 5-10 grader på pakken), og mener å ha lest at lagring i romtemperatur kutter holdbarheten til en fjerdedel. Savner mer detaljer rundt disse testene.
Danstar sine småpakker er vakumpakket, mens Fermentis sine ikke er det. Holdbarheten virker å være satt ganske likt fra de to produsentene. Så det er ikke sikkert det har så mye å si. Det viktigste er vel å holde tørrgjæren tørr. Så lenge posen er lufttett holder nok det, men vakum vil kanskje fjerne litt luftfuktighet?