60 prosent av butikkøl er for sterkt

Oops. Har faktisk ventet på en slik smell, men tenkte da 0.5% over som maks kanskje. Legge seg flata ja.. Man kan jo prøve å være for sein, eller unlate å betale mva, levere regnskap etc. Det er lite smidighet i det offentlige norge på slikt. Vil følge med på hvordan dette ender. Det dør ikke ut i sanden tror jeg...
 
Dersom man i Norge sender øl ut til dagligvarebutikker som holder 7% alkohol så sier man egentlig bare at man ikke er skikket til å produsere for distribusjon gjennom slike kanaler. Det er jo ikke mulig å bomme så mye for et bryggeri om de har et absolutt minimum av kontroll på prosessen sin. Så de må nesten ha gjort det med vitende og vilje.
 
Når man har bommet med nesten 3 % så må jo det enten være et tegn på at man har en lite standardisert og kvalitetssikret prosess, eller at man har satset på å ikke bli fersket.
 
Sett at man har riktige målinger på OG og FG, hvor nøyaktig er egentlig beregningene av styrke?
 
Kan det være infiserte flasker med, i utgangspunktet, høy FG som har fått stå og godgjøre seg i butikkhyllene?
Eller har enkelte av de nye på markedet såpass dårlig kvalitetssjekk at de ikke måler?
Tar enkelte sjansen på at bryggeriet leverer et visst utbytte og at gjæren gjærer ned dit den skal uten å sjekke?
 
60% av alt butikkøl?! Det er helt utrolig. Kan det virkelig stemme? Hvordan har de målt det?

Kan ikke skjønne annet enn at de har testet et lite utvalg, og at de regner 4,71% som over.. men at noen (ett?) har 7% virker også helt merkelig.
 
Sett at man har riktige målinger på OG og FG, hvor nøyaktig er egentlig beregningene av styrke?

Ble det ikke i forbindelse med ringneskonkurransen lagt ut et skjema med noen av deltakerne, hvor det var oppgitt den faktiske alkoholprosenten vs. den som bryggeren selv hadde oppgitt?
Var vel litt diff der også mener jeg å huske
 
Tilbake
Topp