Ja.
7 Fjell BØLL Coffee Stout
OG: 1072
FG: 1023
IBU: 55 (Noonan)
59,1 % Best pale malt, 6 EBC
9,1 % Best münchenermalt, 25 EBC
9,1 % Thomas Fawcett amber malt, 100 EBC
9,1 % Thomas Fawcett brown malt, 170 EBC
4,5 % Thomas Fawcett dark crystal malt, 300 EBC
4,5 % Thomas Fawcett chocolate malt, 1175 EBC
4,5 % Thomas Fawcett roasted barley, 1400 EBC
Horizon, pellets, 60 min. til target IBU
1,5 g/l Fuggles, pellets, 15 min.
1,5 g/l Fuggles, pellets, whirlpool
California-gjær (US-05, WLP001 eller WY1056) per MrMalty
Mesk:
62 °C, 20 min.
70 °C, 20 min.
77 °C, 5 min.
Koking:
90 min.
Gjæring:
10-14 dager, 18-20 °C.
Kaffetilsetning:
Bergen Kaffebrenneri Carlos Espresso Debut. 0,14 dl sterk kaffe per liter øl. Kaffen ble trukket i vann på 90 °C i 5 minutter og tilsatt ølet før karbonering. 160 g kaffe per liter vann i blandingen.