Hepp!
Jeg håper noen kan hjelpe meg her.
Kort fortalt: jeg har en 7Fjell Vinter hvis FG har stoppet opp. Den har stått på 1.022 i fire dager.
Bryggeforløpet:
Brukte dette ølsettet fra Vestbrygg, og hadde fin temperaturkontroll under mesking. Her er et utdrag fra bryggeloggen:
20.08.2014
17:05 : 15 liter vørter etter avrenning. Skyller med 13,5 liter. Havnet på SG på 1.059 før kok (ihht oppskrift).
....koking og humling....
19:57 : Starter nedkjøling (spiralkjøler).
20:37 : OG 1.072 (oppskrift er 1.068). Sluttvolum 20,5 liter (lot det koke 90 minutter).
20:45 : Tilsatt 3 rør WLP001 bbf 24.11.2014 (ikke starter).
Dette ble så satt i gjæringsskap, og både temperatur og aktivitet var fin. Etter en uke måtte den flyttes til boden til fordel for en juleøl som måtte ha temperaturkontroll under stormgjæring, og der har den stått siden. Temperatur i gjæringskaret har lagt mellom 21 og 21,5 grader i boden. Litt i varmeste laget, men ikke katastrofalt (tenker jeg).
Ølet har nå stått i 15 dager.
Jeg har så målt FG de fire siste dagene, og hver dag har det lagt på 1.022. Jeg har vært påpasselig med at det har holdt 20 grader, og det er mål med et hydrometer som jeg vet fungerer. Har også et refraktometer, men det kan vel ikke brukes til denslags nå?
Så... noen tips, anyone?
Jeg håper noen kan hjelpe meg her.
Kort fortalt: jeg har en 7Fjell Vinter hvis FG har stoppet opp. Den har stått på 1.022 i fire dager.
Bryggeforløpet:
Brukte dette ølsettet fra Vestbrygg, og hadde fin temperaturkontroll under mesking. Her er et utdrag fra bryggeloggen:
20.08.2014
17:05 : 15 liter vørter etter avrenning. Skyller med 13,5 liter. Havnet på SG på 1.059 før kok (ihht oppskrift).
....koking og humling....
19:57 : Starter nedkjøling (spiralkjøler).
20:37 : OG 1.072 (oppskrift er 1.068). Sluttvolum 20,5 liter (lot det koke 90 minutter).
20:45 : Tilsatt 3 rør WLP001 bbf 24.11.2014 (ikke starter).
Dette ble så satt i gjæringsskap, og både temperatur og aktivitet var fin. Etter en uke måtte den flyttes til boden til fordel for en juleøl som måtte ha temperaturkontroll under stormgjæring, og der har den stått siden. Temperatur i gjæringskaret har lagt mellom 21 og 21,5 grader i boden. Litt i varmeste laget, men ikke katastrofalt (tenker jeg).
Ølet har nå stått i 15 dager.
Jeg har så målt FG de fire siste dagene, og hver dag har det lagt på 1.022. Jeg har vært påpasselig med at det har holdt 20 grader, og det er mål med et hydrometer som jeg vet fungerer. Har også et refraktometer, men det kan vel ikke brukes til denslags nå?
Så... noen tips, anyone?